Ulf Leirstein (FrP) og Snorre Valen (SV) er to av flere politikere som er imot opprettelsen av Datalagringsarkivet. (Foto: Scanpix)
Ulf Leirstein (FrP) og Snorre Valen (SV) er to av flere politikere som er imot opprettelsen av Datalagringsarkivet. (Foto: Scanpix)

Politikere i styret til Stopp Datalagringsdirektivet

Flere stortingspolitikere er foreslått i styret til aksjonen Stopp Datalagringsdirektivet som stiftes tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blant de foreslåtte styremedlemmene er Snorre Valen (SV), Ulf Leirstein (Frp) og Guro Fjellanger (V). I tillegg er tidligere redaktør Thor Bjarne Bore og leder i LO-forbundet El og IT, Hans Felix, blant dem som er foreslått som styremedlemmer.

En av initiativtakerne til aksjonen, Lars Henrik Michelsen, er foreslått til leder.

Personvernet

Stopp Datalagringsdirektivet er en tverrpolitisk, uavhengig kampanjeorganisasjon som skal arbeide for å spre informasjon om datalagringsdirektivet.

Organisasjonen mener at direktivet vil ha negative konsekvenser for personvernet og vil derfor hindre at det blir tatt inn i norsk lov.

Høyre kan avgøre

Det er politisk strid om Norge skal legge ned veto mot direktivet eller ikke. Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti har varslet at de vil ta dissens i regjeringen når direktivet skal behandles der. I Stortinget kommer trolig alle de andre partiene, bortsett fra Høyre, til å si nei til direktivet.

Flertallet vil dermed utgjøres av Ap og Høyre. Høyres stortingsgruppe har ikke tatt stilling til saken, men flertallet vil trolig si ja og sikre flertall for at Norge godtar direktivet. (©NTB)