Seksbarnsmor skjulte bombemanualer i burkaen

Marokkansk kvinne dømt til to års fengsel i Storbritannia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En marokkansk kvinne som skjulte en minnebrikke i burkaen med omfattende opplysninger om hvordan man lager bomber, er dømt til to års fengsel i Storbritannia.

Kvinnen sa seg skyldig i å ha hatt i besittelse opplysninger som sannsynligvis ville vært til nytte for terrorister.

Den 41 år gamle Houria Chentouf, mor til seks barn, kunne likevel spasere ut i frihet etter at dommen var falt, ettersom hun har sittet varetektsfengslet siden hun ble arrestert i oktober i fjor.

Minnebrikken inneholdt 7.000 forskjellige dokumenter om sprengstoffproduksjon, blant dem en sprengstoffmanual utarbeidet av noen som kaller seg «Mujahedin-brødrene». Politiet kalte dokumentet «et minileksikon i våpenproduksjon».

Et annet dokument handlet om militær bruk av elektronikk. Politiet la også fram bevis fra praterom på internett som viste at kvinnen støttet de som søker martyrdøden.

41-åringen ble arrestert på John Lennon-flyplassen ved Liverpool etter at hun tilfeldigvis mistet minnebrikken da hun klødde seg på leggen. Ifølge politiet ville dokumentene, hvis de var blitt trykket, fylt to etasjer i supermarkedkjeden Marks & Spencers butikk i Manchester. (©NTB)