Espen%20Thorsby03_highres
Espen%20Thorsby03_highres

Nå kan du velge selv

Fra ris til ros for RiksTV. Forbrukerrådet hyller nytt TV-tilbud.

Fra og med i dag har TV-seere muligheten til å skreddersy din egen TV-pakke fra RiksTV.

Som første TV-leverandør i Norden lar RiksTV kundene plukke én og én kanal istedenfor en hel kanalpakke.

Forbrukerrådet fornøyde

Underdirektør i Forbrukerrådet, Hans Marius Graasvold, stiller seg svært positiv til tilbudet. Forbrukerrådet har tidligere kritisert RiksTVs tilbud til kundene, men mener nå at distributøren tar et stort steg i riktig retning.

– Vi var jo tidlig ute og kritiserte RiksTV da de kom for at tilbudet deres ikke ga forbrukerne den valgfriheten man hadde forventet ved innføringen av digital TV. Vi er positive til det RiksTV nå gjør, og forventer at andre distributører følger etter, sier Graasvold til TV 2 hjelper deg.

Men hvorvidt de andre selskapene kommer til å følge etter, er lite trolig. Forbruker.no skriver at verken Viasat eller Canal Digital har planer om å tilby kundene det samme tilbudet.

– Jeg vil påstå at konkurrentene våre ikke innfører lignende tilbud er fordi de tjener såpass bra på de eksisterende pakketilbudene, sier Espen Thorsby, administrerende direktør i RiksTV til TV 2 hjelper deg.

– Det kundene vil ha

– Det er det kundene vil ha. Kundene ønsker å bestemme selv, og derfor ønsker vi å tilby valgfrihet, sier Thorsby til tv2hjelperdeg.no.

– Slik vi ser det, så er ala carte-tilbudet fra RiksTV fornuftig priset, og i tråd med våre undersøkelser av forbrukernes betalingsvilje. Så gjenstår det å se hvordan markedet tar dette imot, avslutter Graasvold.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl. 20.30