Ytterligere en mann arrestert for banksvindel

Mandag morgen slo politiet til på nytt i det som kan være norgeshistoriens største banksvindelsak. Etter den siste pågripelsen er ti personer siktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg kan ikke si så mye om den nye personen, annet enn at han går inn i saken og at han ikke er ansatt i en bank. Han har operert som en låneformidler, sier politiadvokat Anne Allum i Oslo politidistrikt til E24.

Fire av de ti siktede sitter nå i varetekt. Flere av de siktede er ansatt i banker, og har brukt sine stillinger til å godkjenne lån basert på falske papirer.

Parallelt med saken i Oslo, er det også en lignende sak gående i Østfold, hvor rundt ti personer også er siktet. En del av personene går igjen i begge sakene.

Svindelen skal ha foregått ved at de involverte kjøpte eiendommer som de siden forfalsket papirene på. Disse papirene skal ha vært brukt for å låne større summer enn det var grunnlag for.

Saken er ifølge E24 sannsynligvis norgeshistoriens største banksvindel. Totalt skal norske banker ha blitt svindlet for 150 millioner kroner.

Politiet samarbeider tett med bankene, i første rekke DnB NOR hvor fire av de siktede har jobbet. Bankene selv skal ha avslørt flere av de påståtte svindlene. (©NTB)