white lies for web 1024 (Foto: Åshild Amland)
white lies for web 1024 (Foto: Åshild Amland)

- Vi er ikke et «One Hit Wonder-band»

Verdenssuksessen White Lies slår tilbake mot de harde kritikerne. Se video!

2009 var året da det britiske bandet White Lies ble hypet opp av deler av verdenspressen og havnet på hitlistene med sitt eneste album så langt.

Etter meget stor spennvidde i plateanmeldelsene for albumet gleder gutta seg nå til å bevise for pessimistene at de ikke er et «One Hit Wonder-band». Se video øverst i artikkelen!

Se også: - Musikkanmeldere er mislykkete musikere

Fra «hype» til autentisk

Tidligere i år fikk bandet enorme musikkblader som Mojo til å gi seg over med god-ord om at legendariske Joy Division endelig har fått en verdig arvtager.

Allikevel flagret også kritikken i andre enden fra blant andre VG som trillet terningen til en ener og kalte deres album for «dødsromantikk i frossenpizzaformat».

- Måten pressen har behandlet oss på har vært en blandet fornøyelse. Men jeg tror ikke det går på skinner for noen band i våre dager, sier Jack Lawrence-Brown til waschera.no.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.)

SPENT: De blandete kritikkene fra musikkanmeldere verden over
  gjør at White Lies kjenner et ekstra press for å prestere godt. (Foto:
  Åshild Amland)
SPENT: De blandete kritikkene fra musikkanmeldere verden over gjør at White Lies kjenner et ekstra press for å prestere godt. (Foto: Åshild Amland)

Med en hektisk turnéplan har det vært vrient for gutta å få tid til å lage nye låter til et oppfølgeralbum som de håper vil overbevise kritikerne. Selv tror de at de kommende, nye låtene vil stå i stil til deres første album.

Dette vil nok ikke vende om de som ikke liker White Lies i dag, men heller bevise at de har mer enn et hit-album i ermet.

- Jeg tror vår musikkforståelse er blitt bedre det siste året fordi vi har spilt så mye sammen. Så lenge vi jobber fokusert og hardt, klarer vi å lage et nytt, godt album. Klarer vi det, har vi beveget oss fra å være et «hypet», nytt band til å være et ordentlig turnéband. Det gleder vi oss til, sier vokalist Harry McVeigh.

Se også: Immortal nekter å høre på kritikk

Norgesaktuelle

Nå som konserten på Sentrum Scene i Oslo står for tur på deres omfattende turné, erkjenner de at det er et ekstra press med å overbevise det norske publikummets kritiske øyne.

- Det er et visst press. Men det meste av presset kommer fra oss selv. Det har vært en god konsert bare hvis vi selv likte den, avslutter trommisen Jack.

Se også: Enslaved spilte på bordell

Se også: - Lukk øynene når vi er på scenen

Se også: Dette er det mest irriterende medlemmet i Metallica

Se flere godbiter på waschera.no