Adiyiah Dominic  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Adiyiah Dominic (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Fredrikstad og Milan enige om Adiyiah

Fredrikstad selger Dominic Adiyiah til den italienske storklubben for elleve millioner kroner.

Den ghanesiske spissen har knapt spilt for FFK, men ble toppscorer i U20-VM med åtte fulltreffere. Det gjorde at Milan ble interessert.

Etter at Milan-direktør Adriano Galliani gikk ut på klubbens egen TV-kanal og fortalte at Milano-klubben var enig med Fredrikstad bekrefter også FFK-direktør Runar Henriksen at avtalen er gjort.

Det som nå gjenstår før overgangen er i boks, er at Adiyiah består den medisinske testen og blir enig med Milan om sine kontraktsbetingelser.

Salgssummen vesentlig over egen verdifastsettelse
Klubbene er enige om å holde overgangssummen konfidiensielt. Men beløpet er etter det TV 2 erfarer 1,3 millioner euro - snaut 11 millioner kroner.

Fredrikstad har fått mye kritikk for sin interne verdifastsettelse av spillerstallen til totalt 70 millioner kroner. Dette salger kommer meget beleilig for Henriksen.

- Vi selger Dominique for en vesentlig høyere sum enn vi hadde verdsatt ham til i den verdifastsettelsen kritikerne har betegnet som urealistisk, påpeker FFKs adm. dir.

Adiyiahs nåværende kontrakt med Fredrikstad gjelder ut 2011.

Joacim Jönsson reiser til Milano
Fredrikstads assistentrener Joacom Jönsson har deltatt i forhandlingene med Milan, og reiser selv til Milano for å bistå Adiyiah.

- Husk at gutten bare er 20 år. Det er greit for Dominique å ha med seg noen han kjenner fra før.

Lagkamerat med David Beckham
Milan-direktør Galliani avslørte også at David Beckham snart er klar for et nytt låneopphold.

Beckham, som spiller for Los Angeles Galaxy, har ønsket seg tilbake til Italia for å kunne spille seg inn i Englands VM-tropp.