Rade Prica (Foto: TV 2/)
Rade Prica (Foto: TV 2/)
Rade Prica (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Rade Prica (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
guastavino (Foto: TV 2/)
guastavino (Foto: TV 2/)
Guastavino  (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Guastavino (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
VMan P356707
VMan P356707
guastavino
guastavino
austinsigurdson
austinsigurdson
Kristjan Örn Sigurdsson  (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Kristjan Örn Sigurdsson (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Erik Huseklepp (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Erik Huseklepp (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Pricas drømmemål sikret toppscorertittelen

Rade Prica sikret ett Rosenborg-poeng og heder og ære til seg selv på lekkert vis.

Brann - Rosenborg 1-1

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter.

Brann Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Det ble spennende og sjanserikt da Rosenborg gjestet Brann Stadion. Et skudd fra Diego Guastavino endret retning i Kris Stadsgaard og gikk i mål like før pause.

Fem minutter etter hvilen svarte Rosenborg og Rade Prica. Svensken fikk drømmetreff fra 20 meter, og sikret med det både ett poeng for Rosenborg og toppscorertittelen i Tippeligaen til seg selv på lekkert vis.

Scoringen sørget for at Prica endte på 17 fulltreffere. Både Mame Biram Diouf og Péter Kovács scoret søndag, og endte opp med 16 mål. Erik Huseklepp og Daniel Nannskog endte sesongen med 15 fulltreffere.

- Jeg fikk veldig bra treff på skuddet. Det er deilig å se den gå inn og deilig å avslutte med et slikt mål, sier Prica til TV 2 Sporten.

Se drømmemålet i videovinduet over!

- Det kjennes veldig bra. Det har aldri vært et mål for meg å bli toppscorer. Jeg forsøker å gjøre det så bra som mulig for å hjelpe laget, og som angriper er det å score mål. Det har gått bra, men med full uttelling kunne det blitt flere - men 17 får være godkjent, sier Prica.

- Det blir 20 neste år?

- Ja, jeg får gjøre det bedre, gliser Prica. Se intervjuet:

356760

Ikke påvirket av Hamrén-oppstyret
- Hvordan har oppstyret de siste dagene påvirket dere?

- Vi har trent på kunstgress hele uken, så det har ikke vært optimalt, spøker Pricas, som hevder Rosenborg-spillerne ikke har latt seg påvirke av at Sverige vil ansette RBK-trener Erik Hamrén.

- Det påvirker ikke oss spillerne. Det kan det ikke gjøre. Vi vet hvilken situasjon han har vært i og det er ikke noe vi kan påvirke, sier Prica.

- Hva tror du skjer?

- Det vil jeg ikke uttale meg om. Det får bli som det blir.

Sigurdsson hindret Austin-scoring
Brann fikk kampens første mulighet etter tre minutter. Guastavino la inn i feltet og på bakerste stolpe kom Rodolph Austin stormende. Han fikk hodet på ballen, men Kristjan Örn Sigurdsson løp i veien for lagkameraten og blokkerte avslutningen.

Se sjansen:

356681

Guastavino scoret
Etter 32 minutter fikk Rosenborg en kjempesjanse. Rade Prica serverte Traore, som var helt alene med Johan Torbjørnsen. Rosenborg-kanten sleivet imidlertid vekk den utrolige muligheten da han bommet på ballen.

Ti minutter senere var det Brann som tok ledelsen. Diego Guastavino dempet et langt oppspill fra keeper, vendte opp og fyrte av.

Ballen endret retning i RBK-stopper Kris Stadsgaard og gikk i mål bak en utmanøvrert Rune Almenning Jarstein.

Se målet:

356707

Pricas drømmetreff
Fem minutter i andre gang svarte Rosenborg, for Rade Prica jakter toppscorertittelen.

Svensken fikk ballen av Steffen Iversen, dempet nydelig og fyrte av et fantastisk skudd fra 20 meter, som gikk i mål bak en sjanseløs Johan Torbjørnsen.

Se målet i videovinduet øverst i saken!

Lagoppstillinger:
Brann (4-4-2):
Johan Thorbjørnsen - Birkir Már Sævarsson, Kristjan Örn Sigurdsson, Olafur Örn Bjarnason, Bjørnar Holmvik - Jan Gunnar Solli, Tijan Jaiteh, Rodolph Austin, Petter Vaagan Moen - Diego Guastavino, Erik Huseklepp.

Rosenborg (4-2-3-1): Rune Almenning Jarstein - Mikael Lustig, Vadim Demidov, Kris Stadsgaard, Mikael Dorsin - Anthony Annan, Roar Strand - Per Ciljan Skjelbred, Steffen Iversen, Abdou Traoré - Rade Prica.