Enda en mafiaboss tatt i Italia

Italiensk politi har rettet et nytt hardt slag mot mafiaen i Napoli. I løpet av helgen har politifolk arrestert to brødre som regnes som sjefer for den såkalte Camorraen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag morgen pågrep de Pasquale Rosso, som har vært ettersøkt i mer enn 16 år. Innenriksdepartementet i Roma har ifølge italienske medier ført opp denne 62-åringen på sin liste over Italias ti farligste forbrytere.

Dagen før gikk Pasquale Rossos elleve år yngre bror Salvatore i politiets felle. Han ble tatt ved daggry lørdag på en bondegård utenfor Napoli, etter at politiet hadde revet ned en mur som virket malplassert, og funnet mafiabossens skjulested bak muren.

Brødrene Rosso er beryktet for sin aggressivitet og brutalitet, skriver den italienske avisen La Stampa. Ifølge myndighetene i Roma har de to siden 1990-tallet gjennomført omfattende endringer i den organiserte kriminaliteten i Camorraen.

Camorraen er navnet på mafiaen i Napoli-området, som antas å bestå av flere titall forbryterfamilier med til sammen rundt 5.000 mennesker. Ulike grupper innen Camorraen ligger i til dels blodige feider med hverandre. (©NTB)