Innbyggere i Taytay, i Rizal provinsen på Fillipinene forsøker å komme seg vekk etter tyfonen har ødelagt hus. (Foto: FRANCIS R. MALASIG/EPA)
Innbyggere i Taytay, i Rizal provinsen på Fillipinene forsøker å komme seg vekk etter tyfonen har ødelagt hus. (Foto: FRANCIS R. MALASIG/EPA)

Minst 14 døde etter uvær på Filippinene

Tyfonen Mirinae har passert Filippinene og etterlater seg minst 14 døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tusenvis av mennesker er blitt hjemløse i uværet, som veltet kraftledninger og rev opp trær med røttene.

Søndag arbeidet myndighetene på spreng med å få i gang igjen strømforsyningen og reparere bygninger. Nesten 6.000 hus er ødelagt i tyfonen, og rundt 10.000 mennesker har måttet søke ly i nødmottak.

– Vi har hørt at folk i de fleste områdene har fått igjen strømmen. På de stedene der det kom til oversvømmelser, sank vannet igjen i løpet av noen timer, sa generalsekretær Gwen Pang i Filippinenes Røde Kors til nyhetsbyrået AFP.

Natt til søndag norsk tid hadde Mirinae svekket seg betydelig, og uværets senter befant seg da rundt 450 kilometer sørvest for den filippinske hovedstaden Manila.

– Denne gangen var folk mer forberedt, og visste mer eller mindre hva de skulle gjøre, sa Gwen Pang.

I slutten av september skapte tropestormen Ketsana kaos på Filippinene, og en uke senere ble landet rammet av tyfonen Parma. Disse to uværene kostet til sammen mer enn 1.100 mennesker livet. (©NTB)