Rafael Benitez (Foto: FELIPE TRUEBA/EPA)
Rafael Benitez (Foto: FELIPE TRUEBA/EPA)

Benitez: - Vi måtte spare Torres

Engelsk presse setter store spørsmålstegn ved Rafa Benitez valg, men Liverpool-manageren hevder han ikke hadde noe valg.

Fulham - Liverpool 3-1 (1-1)

Rafa Benitez tok Fernando Torres av banen på stillingen 1-1 på Craven Cottage, og spissjuvelen så alt annet enn fornøyd ut.

Etter byttet raknet det for Liverpool. Erik Nevland og Clint Dempsey scoret, og de røde fikk to mann utvist.

Britiske kommentatorer slakter Liverpool-managerens taktiske valg i Fulham-kampen, men Benitez slår tilbake.

Fernando Torres (Foto: FELIPE TRUEBA/EPA)
Fernando Torres (Foto: FELIPE TRUEBA/EPA)

- Vi bestemte oss for å bruke Fernando mot United, noe som var et vanskelig valg fordi han ikke var 100 prosent frisk. Etter den kampen trengte han fire dager på seg for å bli klar igjen. I dag måtte vi velge om han skulle starte eller komme inn i andre omgang. Vi bestemte oss for å starte med ham, men jeg er nødt til å beskytte spilleren, sier Bentez ifølge skysports.

- Vi hadde gode valg
Liverpool reiser til en meget tøff mesterligakamp mot Lyon onsdag. En kamp rødtrøyene må vinne. Her vil Benitez ha landsmann med.

- Vi bestemte oss for å ta ham av etter time fordi vi ønsker å beskytte ham, og jeg har ikke lyst til å miste en så viktig spiller som Fernando i en måned. Vi hadde gode valg på topp på det tidspunktet.

 Fernando Torres (Foto: FELIPE TRUEBA/EPA)
Fernando Torres (Foto: FELIPE TRUEBA/EPA)

En kunne også se av startoppstillingen mot Fulham at Liverpool-manageren hadde rettet tankene mot Lyon-kampen: Andrej Voronin, Phillipp Degen og Sotiris Kyrgiakos spilte alle fra start.

Anker de røde kortene
Liverpool måtte avslutte med ni mann mot Fulham, etter at Philipp Degen og Jamie Carragher begge fikk direkte rødt.

Benitez mener begge avgjørelsene var gale, og varsler anke.

- Den første med Degen var et gult kort, og i det andre tilfellet sparket Carra ballen og ikke Zamora. Jeg har sett reprisen, og er ikke i tvil. Vi vil sende apell på begge avgjørelsene.