Hans Erik Rambergs (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)
Hans Erik Rambergs (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)

Flott borteodds

Tippeliga og engelsk fotball på bongen.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

TV 2 Sportens spillforslag 1. november, frist kl. 17.55:
67 FC Lyn Oslo - Fredrikstad B 2,60
74 Cardiff - Nottingham Forest H 1,70

Totalodds: 4,42

Feil favoritt
Tippeliga. Lyn måtte bokføre sitt syvende tap på rad da de gjestet Skien for en uke siden. Som kjent er det imidlertid utenfor banen de viktigste kampene kjempes på Oslo vest, så spillere og trenere lever i uvisshet selv om jumboplassen er spikret for lengst. Gunnar Halle må klare seg uten den suspenderte duoen Mads Dahm (f) og Kasey Wehrman (m) i dag. Paul Obifule (m) er usikker med skade. Tyrel Lacy (k) og Jimmy Tamandi (f) er uaktuelle.

Fredrikstad havner på kvalikplassen uansett utfallet av denne siste serierunden. Selv om det ikke holdt til trygg plass, har Tom Nordlies inntreden hatt en merkbar positiv effekt på laget. Trenernomaden kan komme til å hvile noen spillere med tanke på den kommende kvaliken, men er også bevisst på at en seier her er viktig for humøret og selvtilliten frem mot skjebnekampene. Rajo Piiroja (f) spiller neppe, mens Armin Askar (f) og Abgar Barsom (m) er tilbake fra karantene.

Som tabellen antyder er det klasseforskjell på dette Lyn-manskapet og stort sett alle andre lag i Tippeligaen. Vi holder gjestene som favoritter og tar med fine 2,60 på bongen.

Hjemmelaget sterkest
Championship. Cardiff nærmer seg direkte opprykksplass etter 13 poeng av 15 mulige de fem siste. Forrige serierunde ble det til en forandring ikke nettkjenning på Championship-toppscorer Michael Chopra, uten at det hindret waliserne i å score fire ganger i bortemøtet med Sheffield United. Kevin McNaughton (f) er fortsatt ute.

Nottingham Forest står ikke tilbake for dagens motstander hva angår form. Foruten seieren over Newcastle er det imidlertid høyst overkommelig motstand som har stått på menyen i det siste, og triumfene har ikke alltid vært like overbevisende. Toppscorer Dexter Blackstock mangler i dag også, det samme gjelder angrepskollega Robert Earnshaw.

Cardiff finner nettmaskene på bestilling, og da er veien til tre poeng kort i denne ligaen. Vi spiller H til 1,70 ganger pengene.

Vurdert av Magnus Wattne