Birkir Bjarnason (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Birkir Bjarnason (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
bjarnasongoal
bjarnasongoal
ijehmiss
ijehmiss
Peter Ijeh  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Peter Ijeh (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Birkir berget Viking

Sørget for Vikings første seier på ni kamper.

Viking - Tromsø 1-0

Viking Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Viking stod med åtte kamper uten seier før møtet med Tromsø. Lenge så det ut til å gå mot nok et poengtap for siddisene, som brente flere store muligheter.

Peter Ijeh var med sine ni seriemål denne sesongen kun ett mål unna å løse ut en scoringsbonus på 125 000 kr. Det så ut til å hemme nigerianeren, som to ganger headet utenfor og over mål fra kloss hold.

Siste kamp?
Andre omgang var lenge hendelsesfattig, med Indridi Sigurdssons pangheading i tverrliggeren som omgangens største sjanse.

Hjemmepublikummet så for seg nok en kamp uten seier og en miserabel avslutning på høstsesongen, men fem minutter før slutt dukket Birkir Bjarnason opp i feltet på et smart innlegg fra innbytter Alexander Ødegaard.

Les kampreferat i vårt livesenter

Lysluggen bredsidet ballen forbi Tromsøs solide sisteskanse Sead Ramovic og sikret dermed Viking tre poeng - i det som kan vise seg å ha vært Uwe Röslers siste kamp som trener for klubben.

- Takk for sesongen
- Jeg synes vi fortjente å vinne i dag. Vi skapte 4-5 store sjanser og hadde noen gode angrep offensivt. Defensivt kunne det vært bedre, men alt i alt avsluttet vi sesongen på en god måte, sier Rösler til TV 2 Sporten.

Viking-sesongen vil evalueres de kommende ukene. Det vil også Röslers stilling.

- Jeg reiser på studietur i neste uke, men etterpå fortsetter vi evalueringsprosessen av årets sesong som ble påbegynt i forrige uke, opplyser han.

- Min posisjon vil diskuteres, spillerne vil være involvert, administrasjonen og ledelsen vil også være involvert. Vi får se hva utfallet blir. Det er alt. Takk for sesongen, så håper jeg vi ses igjen, smiler Rösler.

Se intervju:

356765

De viktigste hendelsene i kampen:

85. min: Birkir Bjarnason banker ballen i mål på innlegg fra Ødegaard. Dermed ser det ut til å gå mot en etterlengtet seier for Uwe Rösler og Viking.

Se Bjarnasons mål:

356744

75. min: Viking-veteran Thomas Pereira erstatter Trond Erik Bertelsen i det som er hans siste kamp i klubben. Han har 13 sesonger bak seg for de mørkeblå og mottas med stående applaus av hjemmepublikummet.

49. min: Ijeh bommer igjen! Nok en gang får han sjansen til å heade Viking i ledelsen fra fem meter - denne gangen går ballen over!

Se Ijeh-miss nummer to:

356742

Pause: - Det virker litt rotete i dag, sier assisenttrener i Tromsø, Agnar Christensen, til TV 2 Sporten.

Viking-leiren er heller ikke helt fornøyde.

- Vi har sett brukbare ut offensivt, men er litt slakke når det gjelder andreballer, sier Viking-assistent Roger Nilsen.

35. min: Tom Høgli kombinerer med Moldskred og kommer seg igjennom, men Steenslid blokkerer avslutningen til corner.

Se Høglis mulighet:

356717

10. min: Enorm Viking-sjanse og mulighet for Peter Ijeh til å skaffe seg 125 000 kroner i scoringsbonus, men nigerianeren header utrolig nok utenfor fra fem meter!

Se missen her:

356688