Erik Hamrén (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Erik Hamrén (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Hamrén har ikke gitt opp Sverige-drømmen

Men vil ikke bryte kontrakten med Rosenborg.

Å kjøpe fri Rosenborg-trener Erik Hamrén ble for kostbart da det svenske fotballforbundet ville kjøpe ham fri fra kontrakten med Rosenborg, og ansette ham som svensk landslagstrener.

Siden det ble kjent at Hamrén blir værende i Rosenborg fredag har han ikke villet uttale seg, men etter lørdagens Rosenborg-trening holdt Hamrén pressekonferanse.

Se hele pressekonferansen i videovinduet over!

- Rosenborg er en stor klubb, den største klubbmessige utfordringen i Skandinavia, og bare en sak er større for meg akkurat nå: Å være svensk landslagstrener. Hvordan jeg følte meg i går og i dag forstår vel alle sammen, sier Hamrén.

Han legger ikke skjul på at han fremdeles har en drøm om å bli svensk landslagstrener.

- Som trener tror jeg at man kan vinne til kampen er blåst av. Noen ganger blir det blåst av etter 90 minutter, men noen ganger er det muligheter også senere, sier Hamrén, som fikk spørsmål om hvem han tror blir Sveriges nye landslagssjef.

- Jeg håper fortsatt at det blir meg.

Vil ikke bryte kontrakten
Å bryte kontrakten med Rosenborg har han imidlertid ikke vurdert.

- Jeg vil ikke snakke om å bryte kontrakten. Det har jeg aldri gjort uten å ha en klausul. Det er en æressak, sier Hamrén.

- Den eneste muligheten for meg er at Rosenborg og det svenske fotballforbundet blir enige. Jeg kan ikke legge mer press på Rosenborg enn jeg allerede har gjort, sier Hamrén.

Mye tyder altså på at svensken fremdeles ikke har gitt opp muligheten til å trene det svenske landslaget, selv om han enn så lenge er for dyr - og ikke har en klausul som gjør det mulig for ham å dra.

- Det er synd man ikke viste det da man skrev kontrakt. Når jeg kommer til en klubb så har jeg ingen mål om å forlate klubben, jeg kommer ikke dit for å dra. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle være i diskusjonen om å bli landslagstrener, sier Hamrén.

Takknemlig for støtten
Han benyttet også muligheten til å takke Rosenborg-supporterne for den store støtten han har fått.

- Jeg er utrolig stolt av å være trener for Rosenborg og av å trene disse spillerne. Så mye støtte jeg får i Trondheim av supportere, Kjernen, kjente og ukjente, på SMS og mail, er jeg takknemlig for. Stort sett alle vil at jeg skal bli, selv om mange forstår meg om jeg vil trene mitt land og ønsker meg lykke til. Det gjør meg varm i hjertet, sier Hamrén.

Han har ikke tenkt å kjøpe seg ut av kontrakten med Rosenborg.

- Med tanke på hva slags summer det spekuleres i har jeg ikke råd til det, spøker Hamrén, som nå har fullt fokus på søndagens TV 2-sendte seriekamp mot Brann.

- Jeg er klar for kampen mot Brann i morgen og den er i fokus nå. Vinner vi den får vi en utrolig avslutning på en fantastisk sesong

Artikkelen oppdateres!