Parlamentarikere skal vurdere Honduras-avtale

Den fire måneder lange politiske krisen i Honduras kan være over. Nasjonalforsamlingen i Tegucigalpa vil vurdere forslaget til avtale om at landets avsatte president skal få makten tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle parter i konflikten sa seg lørdag enige i at løsningen som USA har meglet fram, er en seier for arbeidet med å skape normale politiske forhold. Honduranske politikere vil nå konsentrere seg om valgkampen fram mot presidentvalget som skal holdes 29. november.

- Vi har tatt et første skritt, sier president Manuel Zelaya, som ble avsatt i et kupp 28. juni i år. Han håper å være tilbake i arbeid om en ukes tid, men nasjonalforsamlingen har ikke fastsatt dato for noen votering om fornyet tillit til statssjefen.

En talsmann for Organisasjonen av amerikanske stater OAS oppfordret lørdag parlamentarikerne til å behandle saken så raskt som mulig. - Jeg håper selvsagt at de innser at dette er svært viktig og at det haster, sa Victor Rico.

Zelaya ble avsatt og sendt i eksil av kuppmakere som innsatte Roberto Micheletti som overgangspresident. Den avsatte statssjefen greide i september å ta seg tilbake til Honduras, der han siden har oppholdt seg i den brasilianske ambassaden i hovedstaden Tegucigalpa. (©NTB)