- Abdullah kan trekke seg fra valget i Afghanistan

Forhandlingene mellom Afghanistans president Hamid Karzai og utfordreren Abdullah Abdullah har brutt sammen. Abdullah vurderer nå å trekke seg fra andre valgomgang, sier en diplomat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to har de siste dagene forhandlet om betingelsene for avviklingen av valget 7. november, og Abdullah har kommet med krav som skal gjøre valget troverdig. Han krevde lørdag et umiddelbart løfte om at kravene blir innfridd, sa den ikke navngitte diplomaten.

- Hvis vi ikke i løpet av dagen får forsikringer om at våre betingelser vil bli oppfylt, vil han søndag kunngjøre at han trekker seg. Vi vil ikke delta i et valg uten fritt innsyn i avviklingen og uten garantier mot fusk, bekreftet en medarbeider av Abdullah.

Den første valgomgangen 20. august ble skjemmet av omfattende fusk. Abdullah har krevd at Karzai avsetter sjefen for den uavhengige valgkommisjonen og at fire ministre som drev valgkamp for den sittende statssjefen, midlertidig fratas sine stillinger.

Karzai, som ifølge valgkommisjonen fikk 49,67 prosent av stemmene i første valgomgang, har så langt sagt blankt nei til disse kravene. En kandidat må ha en oppslutning på mist 50 prosent pluss én stemme for å bli valgt til president i Afghanistan. (©NTB)