Børre Steenslid (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Børre Steenslid (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Viking (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Viking (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)

Viking mot opptil 30 mill. i minus

- Vi kommer til å få et vanskelig år i Viking, sier administrerende direktør Erik Forgaard.

Se hele intervjuet med Viking-direktøren i videovinduet øverst i saken

Etter det TV 2 Sporten erfarer går Viking mot et underskudd på opptil 30 millioner kroner i år. Tallene for Vikings første halvdel av sesongen viste 10 millioner i minus og tendensen har fortsatt inn i andre kvartal.

- Hvordan ser det ut nå?

- Får et vanskelig år
- Det ser ut på samme måte som det gjorde i sommer, vi kommer til å få et vanskelig år i Viking på lik linje med andre klubber. Det er hovedsaklig inntektssvikt over hele linjen som gjør at vi styrer mot et dårlig resultat, sier direktør Erik Forgaard til TV 2 Sporten.

Se tabellen i altomfotball.no

Tabellposisjonen har spilt en sentral rolle
Stavanger-klubben har blant annet tapt penger på publikumssvikt, samarbeidsavtaler og salg av spillere. Viking er nummer tolv i Tippeligaen før den siste runden, og nettopp tabellposisjonen har spilt en viktig rolle for den dramatiske inntektssvikten.

- Selvfølgelig, så lenge medieavtalen tar utgangspunkt i plassering og TV-eksponering så er vi definitivt dårligere enn vi hadde håpet. Vi røk også tidlig ut i cupen og vi har ikke vært i Europacupen. Vi har ikke hatt konserter, så det er totalt mange områder vi er lavere enn vi trodde før sesongen. Vi kan ikke gå ut å si noe om konkrete tall. Vi hadde et halvårsresultat på minus ti, og vi så at den trenden fortsatte inn i andre halvår. Så kan noen trekke slutninger rundt det.

Viking får besøk av Tromsø i sesongens siste Tippeliga-runde.