Sterk forbedring for SpareBank 1 Gruppen

SpareBank 1 Gruppen har fått mer å legge i pengesekken. Konsernet fikk et resultat før skatt på 973,7 millioner kroner i tredje kvartal i år, en økning på nesten 660 millioner kroner fra samme tid i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er særlig livs- og skadeforsikring som drar resultatet oppover.

– Vi har ved hver kvartalspresentasjon understreket at konkurransebildet nå endrer seg, og at behovet for sunn drift og bygging av buffere er større enn noensinne. Samtidig arbeider vi hardt for å møte nye kundebehov, med riktige produkter gjennom et spekter av kanaler, sier administrerende direktør Kirsten Idebøen i SpareBank 1 Gruppen AS.

SpareBank 1 Skadeforsikring fikk et resultat før skatt på 506 millioner kroner i tredje kvartal, opp fra 237 millioner kroner i samme kvartal fjor.

Bank 1 Oslo går også godt på grunn av høyere renteinntekter og gode finansinntekter. Banken fikk et resultat før skatt på 155 millioner kroner i tredje kvartal, mens tilsvarende i fjor var 60 millioner kroner.

SpareBank 1 Livsforsikring fikk et resultat før skatt på 311 millioner kroner i tredje kvartal, mot 343 millioner kroner samme tid i fjor.

For ODIN Forvaltning kom resultat før skatt på 18 millioner kroner. Det er en nedgang på 67 millioner kroner fra samme periode i fjor. (©NTB)