Airbus vil kutte i produksjonen

Den europeiske flyprodusenten Airbus regner med å måtte innskrenke produksjonen enda mer. Årsaken er den globale finanskrisen, som har skapt problemer for flere flyselskaper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For kort- og mellomdistansefly av typen med bare én midtgang er produksjonen allerede redusert fra 36 til 34 enheter per måned. Byggingen av langdistansefly kuttes fra 11 til 8, opplyste Airbus-sjef Thomas Enders sent torsdag kveld til journalister.

Men totalt sett er utsiktene for Airbus likevel lyse. Selskapet har bestillinger på mer enn 3.400 fly, og ved årsskiftet vil produksjonen i 2009 ha kommet opp i 483, ifølge Enders.

– Det er en suksess, når vi tar den økonomiske krisen i betraktning, framholder han. Fredag skulle det franske selskapet Air France overta sitt første eksemplar av Airbus-typen A380, også kalt «superjumboen».

Airbus slet i 2006 og 2007 med store tekniske problemer med denne flytypen. Disse problemene førte til at selskapet måtte innføre et omfattende spareprogram, som man ifølge Enders regner med å fullføre i løpet av neste år. (©NTB)