Gjerningsmannen skyter mafiabossen først i armen, deretter i bakhodet. Ved siden av står en kvinne uten å reagere. (Foto: Overvåkningskamera/AP)
Gjerningsmannen skyter mafiabossen først i armen, deretter i bakhodet. Ved siden av står en kvinne uten å reagere. (Foto: Overvåkningskamera/AP)

Skjøt mafiaboss på åpen gate - ingen reagerte

Overvåkingskamera avslører ren henrettelse på åpen gate i Napoli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bilder fra overvåkingskameraet i Napoli ryster Italia. Drapet på mafiabossen Maria Bacio Terracino (53) skjedde allerede 11. mai, men politiet går først nå ut med bildene fra drapet fordi de ikke har fått inn tips i saken. Terracino var en av sjefene i Napoli-mafiaen Camorra.

Bildene viser mafiabossen da han går ut av en bar. Bak ham dukker det opp en mann som skyter Terracino - først i armen og så i bakhodet. Gjerningsmannen forlater deretter åstedet.

30 drap hittil

Rett ved siden av står en kvinne da skuddene faller. Hun reagerer ikke da mafiabossen går i bakken.

M200 (Foto: AP)
M200 (Foto: AP)
Det gjør heller ikke de seks menneskene som satt inne i baren, eller en mann som krysser gaten med barnet sitt.

Om det er redsel for å blande seg inn eller om de ikke forstår hva som skjer er uklart. Men så langt i år har minst 30 medlemmer av ulike mafiagrupperinger blitt drept i Napoli, og dette er med på å skape økt frykt blant befolkningen. Frykten for å bli blandet inn i ubehagelige situasjoner kan være hovedårsaken til at flesteparten av de 30 drapene foreløpig er uoppklarte.

Ber om tips

Politiet håper likevel på tips i saken.

– Selv om han skjuler deler av ansiktet sitt må noen vite hvem han er, sier etterforskningsleder Sergio Amato til avisen la Republica.

– Typisk Camorra-drap

Forfatteren Roberto Saviano som har skrevet boken «Gomorra» om den italienske mafiaen har sett bildene og kjenner igjen metoden.

– Det viser hvor lite et menneskeliv betyr for disse menneskene. Dette er et typisk Camorra-drap. Godt planlagt og utført uten fanfarer, sier Saviano til la Republica.

Regjeringen har sendt soldater for å overvåke gatene i Napoli i et forsøk på å stagge de ulike mafiagrupperingene.