Avtale på plass i Honduras

Kuppregimet i Honduras har gått med på en avtale som åpner for at Manuel Zelaya kan gjeninnsettes som president, opplyser Organisasjonen av amerikanske stater (OAS).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjennombruddet i forhandlingene kom sent torsdag kveld etter press fra amerikanske diplomater som har meglet mellom partene i konflikten. Den politiske situasjonen i Honduras har vært fastlåst siden daværende president Zelaya ble styrtet i et militærkupp for fire måneder siden.

- Jeg er glad over å kunne fortelle at for få minutter siden undertegnet mine forhandlere på en avtale som markerer begynnelsen på slutten, sa kuppregimets president, Roberto Micheletti, fredag morgen norsk tid.

Han medgir at avtalen åpner for at den styrtede presidenten får tilbake sitt presidentverv.

- Når det gjelder det mest omstridte punktet, så inneholder avtalen muligheten for at Manuel Zelaya kan gjeninnsettes som president, sier Micheletti.

Ifølge avtalen skal landets nasjonalforsamling ta beslutningen om Zelaya skal gjeninnsettes eller ikke. En samlingsregjering skal lede landet fram mot valget 29. november, som nå blir gjennomført som planlagt. Begge parter forplikter seg til å anerkjenne det kommende valgresultatet. (©NTB)