Mann frikjent for omskjæring

En 67 år gammel mann som var tiltalt for å ha omskåret to gutter på asylmottaket i Sunndal på Nordmøre i fjor, ble frikjent da saken var oppe i Nordmøre tingrett.

De to guttene var ni og tolv år gamle da inngrepet ble gjort i oktober i fjor, skriver lokalavisen Driva.

Får ikke praktisere som lege

Foreldrene til guttene tok kontakt med og hentet den 67 år gamle legeutdannede mannen fra Oslo. Han brukte medisinsk utstyr og satte bedøvelse under inngrepet. 67-åringen har imidlertid ikke lov til å praktisere som lege i Norge.

Noen dager etter omskjæringen fikk den ene gutten smerter i underlivet, og foreldrene kontaktet lege. Legen slår i journalen fast at guttene er omskåret på ulovlig vis av «ikke-legepersonale». Etter behandlingen meldte legen fra til politiet.

Erstatningskrav avvist

I forrige uke møtte mannen i Nordmøre tingrett, tiltalt for legemsbeskadigelse. Aktor la ned påstand om 90 dagers ubetinget fengsel.

Bistandsadvokaten til de to guttene krevde i tillegg erstatning på 50.000 kroner til hver av guttene. En enstemmig tingrett slår imidlertid fast at mannen ikke kan dømmes for inngrepet.

Foreldrene tok initiativ til det hele og omskjæring av gutter er ikke straffbart. Bistandsadvokatens krav om erstatning ble også avvist. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2