Lisbeth Berg Hansen
Lisbeth Berg Hansen

Fiskeriministeren taus om skatten

For bare ett år siden ville fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) fjerne formuesskatten. Nå nekter hun å svare på spørsmål om hva hun mener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg mener fiskeriministerens troverdighet står på spill hvis hun nå legger seg flat for Stoltenberg, sier Høyres Jan Tore Sanner. Partiet krever nå at statsråden svarer på om hun fortsatt står for sitt synspunkt.

På kollisjonskurs

Lisbeth Berg-Hansen er tidligere visepresident i NHO. Hun har eierinteresser i oppdrettsnæringen og har en formue på over 18 millioner kroner.

Jan Tore Sanner
Jan Tore Sanner

I fjor, da regjeringen la fram statsbudsjettet, tok Lisbeth Berg-Hansen et kraftig oppgjør med Jens Stoltenberg. Hun talte rett imot sitt eget parti og ville ha formuesskatten fjernet.

– Jeg er bare så lei meg, for jeg har sånn tro på at dette å skape er bra. Ikke det vi opplever nå, at vi skal bli straffet for det, sa Berg-Hansen til TV 2 Nyhetene.

Habilitetsspørsmål

Nå er hun inne i varmen som Jens Stoltenbergs nye fiskeriminister, men nekter å svare på spørsmål om hva hun mener om regjeringens skattepolitikk.

356296

Dette er imidlertid ikke den eneste saken som kan bli en belastning for den nye fiskeriministeren.

Onsdag fortalte TV 2 at Justisdepartementet gjør en bred gjennomgang av fiskeriministerens habilitet. Norges kystfiskarlag rettet blant annet kritikk mot ministerens tidligere rolle i Røkke-systemet.

Les mer: Vurderer fiskeriministerens habilitet

Nekter å svare

TV 2 har i tre dager bedt om et intervju med Berg-Hansen. Hun vil torsdag kveld verken svare på spørsmål om sin egen habilitet eller bekrefte om hun står på regjeringens skattepoliltikk.

Torsdag skriver hun følgende i en epost til TV 2:

«Nå gleder jeg meg til å få jobbe med fiskeri- og kystpolitikk og jeg har ingen ytterligere kommentarer til dette temaet.»