fiskekake
fiskekake

Lag kokkens saftige fiskekaker

– Ekte fiskekaker inneholder 80 prosent fisk

Klikk. nos smakspanel har testet seg gjennom en haug med billige matvarer for å finne ut hvilken mat du kan spare penger på. For å sammenligne billigmaten er det også testet et merkevareprodukt.

Se testen av billigmatvarer her.

Fiskekakene for eksempel viser at det ikke alltid er en sammenheng mellom smak og pris. Gode Havs fiskekaker til 20 kroner gikk av med smakseieren over referanseproduktet Lofoten til 47 kroner. Men det er verdt å merke seg at de billige fiskekakene ikke inneholder like mye fisk som referanseproduktet.

Da sier det nesten seg selv at fiskekaker, hvis formålet med å spise kakene blant annet er å få i seg fisk, mister litt av funksjonen sin.

Vi ba Thomas Moen, kokk på Tjuvholmen Sjømagasin, kommentere mengden fisk i fiskekakene.

– 30 prosent fisk i en fiskekake er altfor lite. 60 prosent er også for lite, men det begynner å nærme seg akseptabelt. De fiskekakene jeg lager, det er ekte fiskekaker, sier Moen til TV 2 Hjelper deg.

Ikke så rart når hans fiskekaker inneholder 80 prosent fisk. På Tjuvholmen Sjømagasin viste Moen oss hvordan man kan lage fiskekaker fra bunnen. Vi har oppskriften, og deler den gjerne med deg.

Thomas Moens fiskekaker

800 gram kald fisk, hyse, sei eller torsk

4 ts salt

1 dl fløte

3 egg

Muskat

Colmam-sennep (pulver)

Pepper

Smør til steking

Skjær opp fisken i biter og bland den i en miksmaster sammen med saltet. Kjør deretter eggene inn i fiskemassen, og spe på med fløte når eggene er blandet godt inn. Smak til med Colmam-sennep, salt og pepper. Form fiskekakene til runde baller på cirka 100 gram hver, og stek dem i smør på høy varme i overkant av et minutt på hver side.

Vel bekomme!