Lisa og clas kvisler jakten på kjærligheten 2009 (Foto: Beate Sneve Larsen)
Lisa og clas kvisler jakten på kjærligheten 2009 (Foto: Beate Sneve Larsen)

Spedde ut syltetøyet med Cognac

Når plommesyltetøyet ble for søtt, tok en av «Jakten»-frierne en sjefsavgjørelse. Se video.

På gården til «Jakten»-bonden Clas Kvisler i Skiptvet, bestemte frierne seg for å lage plommesyltetøy etter at de hadde høstet inn frukt fra hagen. Men bonden var ikke fornøyd på første prøvesmaking, og da måtte det sterkere skyts til for å redde seg inn.

- Oppi der tenkte jeg det var lurt å helle en halv flaske Cognac, så det gjorde jeg. Det er noen som vet det, men ikke alle som vet det, men det ble godt, sier Lisa Omtved i etterkant av den kreative syltetøylagingen.

Les også: Hvem velger bøndene til slutt?

Les også: - Følte meg sexy i farens bukse

Sa det som det var

Clas mente jentene hadde hatt i alt for mye sukker på det han fikk smake først, og det var han ikke redd for å si.

- Jeg tok en prøvesmak, og det var litt søtt. Det merket jeg, men de trodde at jeg syntes det var for dårlig og at jeg ikke var fornøyd, men det var jo ikke det. Jeg sier det alltid som det er, sier Clas.

Les også: - Glad det blir færre og færre

Les også: «Jakten»-frier valgte venninne fremfor tv-bonde

Hemmelig ingrediens

Men bondens smaksløker ble hørt, og da kom altså Cognacen opp i syltetøyet uten at Clas selv fikk vite noe om den hemmelige ingrediensen.

- De fikk spedd den ut med noe mer sukker og noe greier. Eller hva pokker det var oppi der. Den ble veldig god, absolutt, sier Clas.

Se serien «Bekjennelser fra stabburet» her.

Les alt om «Jakten på kjærligheten» her.