Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Topp 5: Kjendisenes største biltabber

Se hvem som har tabbet seg ut bak rattet!

1) Eli Hagen: Full fart ned slottstrappa!

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Dette er jo en klassiker på linje med Bjarte Flem, da keeperhelten kaster ballen inn i eget mål. Eli Hagen hadde levert mannen Carl Ivar til middag på slottet, og kjørte en noe uvanlig vei tilbake. Med familiens Volkswagens Passat, ble det en snarvei ned de 17 trinnene i slottstrappa. Da var det 29 år siden Elis forrige biluhell, som skjedde mot en flaggstang på en åpen plass på Fjellhamar. Broom er imponerte over at Passatens bunnpanne holdt, og at Eli derfor unngikk motorras.

2) Tommy Sharif: Kjørte ut med Koenigsegg!

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Gatebilfestivalen på Rudskogen har vært arena for mye heftig kjøring, og mange heftige biler. Da dekkongen Tommy Sharif kjørte ut fra Pit Lane i sin Koenigsegg CCX lå det noe i lufta. Kombinasjonen av heftig gasspådrag, merkelige rattbevegelser, manglende evner, og en superbil med supereffekt, gjorde at de fleste tilskuerne med baneerfaring hadde hjertet i halsen allerede på Sharifs første runden. Det var på den tredje det skjedde. Rett i sandfella.

Les om trafikkreglene ikke en gang Einstein hadde funnet ut av!

3) Trond Jøran Pedersen: Ble tatt i 179 km/t på MC!

Foto: ScanpixCALLE TØRNSTRØM ( © ct)
Foto: ScanpixCALLE TØRNSTRØM ( © ct)

På en Suzuki RF900 ble trener for hopplandslaget, Trond Jøran Pedersen, målt til heftige 179 km/t i en 80-sone. Han er definitivt ikke den første eller siste kjendisen som har mistet lappen, men stod for en av de mest omtalte sakene når han blåste soten ut av sin Suzuki. Pedersen mistet lappen i flere titals hundeår, og ble dømt til 75 dagers fengsel. Nå skal det sies at man heller vil dømmes til 75, enn 74 dagers fengsel, fordi at dette er grensen for når man slipper unna med å sone tre fjerdedeler av dommen.

4) Arve Tellefsen: Måtte fortsette fra politikontrollen til fots

Foto: Scanpix ( © LIA)
Foto: Scanpix ( © LIA)

Det å måtte ta bena fatt etter å ha blitt stoppet i trafikkontroll, det er traurige greier. Er det ikke farta som har vært for høy, pleier årsaken å ha sammenheng med at enten bilen, eller sjåføren ikke er i stand til og ferdes på det statlige veinettet. Er det heller ikke dette som har skylden, så gjenstår man stort sett med at bilens papirer ikke er i orden. Da fiolinisten Arve Tellefsen ble stoppet, var det sjåførens papirer som ikke stemte over ens med regelverket. Er du over 70 år gammel, må du ha gyldig legeattest som tilsier at du kan kjøre bil. Tellefsen var 72, og var ikke klar over dette. Han tok 20-millionersfela under armen, og fortsatte til fots.

5) Anne Kat Hærland: Tatt for fyllekjøring!

Foto: Scanpix/Åserud, Lise ( © lise PEK)
Foto: Scanpix/Åserud, Lise ( © lise PEK)

Det var en novembermorgen i 2003 at den profilerte, norske stå-opp-komikeren Anne Kat Hærland gjorde tabben. I følge sin egen forklaring hadde hun vært i et selskap kvelden før, og hadde glemt å telle timene fra siste vinglass før hun satte seg i bilen og kjørte. Hun skulle ut om morgenen å kjøpe avisene. Anne Kat ble stoppet av politiet, og det ble etter hvert konkludert med at morokvinnen hadde for høy promille av alkohol i blodet.

Bonusplassering) Jens Stoltenberg: Bulket bil på parkeringsplass og stakk av!

KLIMAMØTER: Statsminister Jens Stoltenberg er på vei til klimamøter i Mexico. (Foto: Scanpix/Larsen, Håkon Mosvold)
KLIMAMØTER: Statsminister Jens Stoltenberg er på vei til klimamøter i Mexico. (Foto: Scanpix/Larsen, Håkon Mosvold)

Det var i 2001 at den ikke helt ukjente politikeren Jens Stoltenberg hadde et uhell på en parkeringsplass. Han rygget en av regjeringens Saaber rett inn i en parkert Volvo. Det kan skje den beste, men at han stakk av uten å legge igjen en beskjed er rett og slett sjofel oppførsel. heldigvis var det et vitne på stedet, som sørget for at verkstedregningen på 8000 kroner ble betalt av rette vedkommende, alstå Stoltenberg!

Gjerrig svenske fikk kjempesmell - les her!