Fotballpresident Sondre Kåfjord reagerer sterkt på TV 2s fremstilling av forholdene som førte til at Karen Espelund sluttet i forbundet. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Fotballpresident Sondre Kåfjord reagerer sterkt på TV 2s fremstilling av forholdene som førte til at Karen Espelund sluttet i forbundet. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Kåfjord reagerer sterkt på TV 2-dokumentar

Kaller fremstillingen uverdig og sterkt belastende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I onsdagens Dokument 2-program «Spillet i bakrommet» kommer det fram nye opplysninger om hva som skjedde i forkant av at Karen Espelund ble presset ut av jobben som generalsekretær i Norges Fotballforbund.

Fotballforbundets kommersielle direktør Ronny Aasland var den som varslet om Espelunds dårlige lederstil. Det som ikke har vært kjent, er at Aasland ønsket å etablere et selskap som skulle ta hånd om deler av den kommersielle virksomheten til fotballforbundet. Planene ble stanset av Espelund.

– Kan ikke dokumenteres

Overfor TV 2 avviser Aasland at varslingen skyldtes at Espelund sto i veien for planene om å etablere et privat sponsorselskap. Fotballpresident Sondre Kåfjord reagerer sterkt på TV 2s presentasjon av saken.

– Jeg føler at Dokument 2, i mangel på andre forklaringer, prøver å legge skylden på enkeltpersoner i markedsavdelingen, for at Karen Espelund sluttet. Det er en alvorlig påstand som ikke kan dokumenteres, og det reagerer jeg sterkt på, sier Kåfjord til NFFs hjemmesider.

Han mener Dokument 2 begår et alvorlig overtramp når de spekulerer i en slik sammenheng.

– Vi må kunne lufte ulike alternativer for hvordan vi skal utvikle oss som organisasjon, uten at noen skal bli mistenkeliggjort for å ha uhederlige motiver, fortsetter han.

REDAKSJONSLEDER I DOKUMENT2: -  Forhåpentligvis vil eksperimentet generere større interesse og flere seere til TV-dokumentaren i høst, sier Mats Ektvedt. 
 (Foto: Espen Braata (TV 2) )
REDAKSJONSLEDER I DOKUMENT2: - Forhåpentligvis vil eksperimentet generere større interesse og flere seere til TV-dokumentaren i høst, sier Mats Ektvedt. (Foto: Espen Braata (TV 2) )

– Har dekning for alle påstander

Redaksjonsleder Mats Ektvedt i Dokument 2 sier redaksjonen står 100 prosent inne for filmen de har laget.

– Vi har dekning for det vi sier, og vi går ikke lenger enn det vi har dekning for. Kåfjord kan godt være uenig i dette, men vi mener det er journalistisk relevant og av offentlig interesse at man i markedsavdelingen ved flere anledninger prøver å lage et privat selskap og at man i hvert fall en av gangene gjør det uten å orientere verken Kåfjord eller Espelund, sier Ektvedt.