John Anders Bjørkøy (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)
John Anders Bjørkøy (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)

Tror Bjørkøy kan spille fotball igjen

Odd-spilleren måtte gjennom hodescanning.

Skien (TV 2 Sporten): Etter ni dager uten bedring etter hodesmellen John Anders Bjørkøy fikk etter taklingen av Abgar Barsom, bestemte Odd-lege Ola Stamnes seg for å gjøre en grundig undersøkelse av hodet.

TV2 Sporten møtte legen og Bjørkøy på Telemark Sykehus etter at undersøkelsene var gjort.

- Vi har vært litt avventende til å gjøre mer detaljerte undersøkelser, men han har vært mer eller mindre konstant plaget siden han fikk smellen. I dag har vi gjort hjerneundersøkelser. Heldigvis har han ingen skader på kraniet, sier Stamnes.

- Glad det ikke er verre
- Jeg var i tillegg urolig for at det kunne være en blødning, men etter dagens tester kan vi konkluderer med at han har en kraftig hjernerystelse på høyre side, og på sikt håper vi at han blir restituert innen fire uker, sier Stamnes til TV2 Sporten.

Bjørkøy er fortsatt sterkt medtatt etter smellen på Fredrikstad Stadion.

- Jeg har følt meg bedre, men nå gjør jeg alt jeg kan for å minske skaden. Men jeg har ikke tatt noen sorger på forskudd og er glad for at det ikke var verre, sier Bjørkøy til TV2 Sporten.

Bekymret for hodeskadene
Odd-lege Ola Stamnes er sterk bekymret over antallet alvorlige hodeskadet i norsk fotball.

- Et spark mot leggen eller låret er bagateller i forhold til et kne eller en albue i hoderegionene. Det kan føre til alvorlige senskader.

- Det er for lite i den oppdragelsen fotballspillere får om at et parti av kroppen bør være hellig for enhver direkte kontakt og det er hodet. Hvis ikke det blir mer oppmerksomhet rundt dette så er jeg bekymret for fremtiden, sier Stamnes.