nortura (Foto: TV 2)
nortura (Foto: TV 2)

Nortura legger ned tre fabrikker

487 ansatte i Gilde og Prior mister jobbene sine.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På styremøtet onsdag ble det besluttet at Nortura legger ned fabrikkene i Sortland, Haugesund og Ålesund der 220 ansatte mister jobbene sine. I tillegg legges 267 administrative årsverk ned.

– En tung dag

Disse administrative kuttene utgjør cirka 30 prosent av alle som har administrative jobber i bedriften. De er fordelt over hele landet.

– Det er en tung beslutning fordi vi vet så godt at dette griper direkte inn på medarbeidere, eiere og lokalsamfunn. Samtidig må vi se dette i et større perspektiv. Nedskjæringene er nødvendig for å rette opp den alvorlige økonomiske situasjonen konsernet er i, sier Sveinung Svebestad, styreleder i Nortura SA i en pressemelding.

De omfattende kuttene i Nortura kommer for å bedre lønnsomheten i selskapet.

Rammet av finanskrisen

Nortura, som består av Gilde og Prior, tapte nesten en kvart milliard kroner i årets fire første måneder og ble hardt rammet under finanskrisen da forbrukerne kjøpte butikkenes egne billigmerker heller enn Gilde og Prior. I tillegg har høye råvarepriser skapt en vanskelig økonomisk situasjon.

Nortura Sortland og Nortura Haugesund skal avvikles innen 1. juni 2010. Nortura Ålesund skal etter planen avvikles innen 1. april 2011.