– Jeg vil møte ham igjen

Patrick Swayzes enke Lisa Niemi snakket tirsdag ut om sorgen over ektemannen, som døde for bare seks uker siden.

– Når sorgen tar deg, er det som om kroppen din ikke tilhører deg selv lenger. Jeg bare flyter med, jeg vet jeg må gå gjennom dette, fortalte Niemi – som var gift med Swayze i 34 år – under en rundebordsdebatt om sorg, heling og motstandskraft på en kvinnekonferanse i California tirsdag.

– Jeg tilbrakte to tredjedeler av livet mitt med ham. Jeg angrer på at jeg ikke fortalte ham at jeg elsket ham nok gjennom disse 34 årene, sa Niemi, som i de siste månedene av ektemannens liv ikke vek fra hans side, og fortalte ham mange ganger om dagen «jeg elsker deg, jeg elsker deg».

Dette var Lisa Niemis første offentlige uttalelse siden Swayze gikk bort. Foran 14.000 tilhørere brast stemmen hennes når hun fortalte hvor takknemlig hun var for hva hun hadde, og for båndene hun hadde til Swayze: – En del av meg tror at jeg vil møte ham igjen. Jeg må bare holde meg i gang frem til da.

Vertskap for kvinnekonferansen om tap og sorg var Arnold Schwarzenegger og Maria Shriver, som mistet både moren Eunice og onkelen Ted Kennedy i sommer. Shriver håpet at konferansen kunne vise andre at «det er lys i det som virker som en endeløs tunnel». Kelly Preston, som sammen med ektemannen John Travolta mistet sønnen Jett i fjor, skulle også deltatt – men meldte avbud fordi sorgen fremdeles var for tung. (©NTB)