Andre Agassi (Foto: Joseph Kaczmarek/AP)
Andre Agassi (Foto: Joseph Kaczmarek/AP)

Tennisstjerne innrømmer narkobruk

Andre Agassi avslører bruk av metamfetamin i sin selvbiografi.

Andre Agassi er en av tidenes beste, og mest populære, tennisspillere.

Han er den eneste mannlige spiller som har vunnet «Golden Slam», som innebærer å ha vunnet de fire Grand Slam-turneringene (Wimbledon, French Open, US Open og Australia Open) og OL-gull.

Brukte metamfetamin
Nå kommer han med sin selvbiografi og avslører der at han brukte narkotika mens han fortsatt var aktiv.

Etter OL-gullet i Atlanta i 1996 gikk karrieren hans i utforbakke. I 1997 hadde han falt til 141. plass på verdensrankingen.

Det var det året han også begynte å bruke metamfetamin.

- Jeg kan ikke snakke om avhengighet, men mange vil si at dersom du bruker det som en virkelighetsflukt så har du et problem, sier han til People Magazine, som har fått lov til å publisere utdrag fra boken.

I boken skriver han at han ble introdusert til metamfetamin av sin assistent «Slim», som hadde kastet en liten haug av pulveret på bordet.

- Jeg sniffet noe og la meg tilbake på sofaen. Jeg vurderte krigen jeg akkurat hadde erklært. Det kommer et øyeblikk med anger, fulgt av veldig tristhet. Så kommer en bølge av eufori som feier unna alle negative tanker i hodet. Jeg har aldri følt meg så levende, så full av håp. Og jeg har aldri hatt mer energi. Jeg fikk en desperat trang til å rydde. Jeg vasket huset fra topp til bunn, tørket støv av møblene, skuret badekaret, redd opp sengene, skriver han.

Løy i brev for å unngå dopingdom
Han avla en positiv dopingprøve i 1997 og innrømmer at han løy for å slippe straff.

I et brev til ATP skrev han at han hadde fått stoffet i seg etter å ha drukket av «Slims» brus, som var forurenset med metamfetamin.

- Navnet mitt, karrieren min, alt sto på spill. Alt jeg hadde oppnådd. Alt jeg hadde jobbet for, kunne snart bety null og niks. Noen dager senere satt jeg i en hard stol med lovene i fanget og skrev et brev til ATP. Det var fullt av løgner, sydd sammen med deler av sannheten, skriver han.

Han ba om forståelse for at han hadde fått stoffet i seg ubevisst og signerte med «ærlig hilsen».

- Jeg skammet meg selvsagt. Jeg lovet meg selv at denne løgnen var slutten på dette. ATP gikk gjennom saken på nytt og henla den, sier han.

Året etter klatret Agassi igjen inn på topp ti på verdensrankingen. I 1999 vant han French Open og ble den femte mannlige spilleren som hadde vunnet alle fire Grand Slam-titlene.

I boken, som kommer ut 9. november, skriver han også om sitt hårtap, sitt turbulente ekteskap med Brooke Shields og om når han fant kjærligheten med Steffi Graf.

Steffi Graf og Andre Agassi (Foto: Scanpix/Chris Connor / WENN)
Steffi Graf og Andre Agassi (Foto: Scanpix/Chris Connor / WENN)