Maradona  (Foto: ENRIQUE MARCARIAN/REUTERS)
Maradona (Foto: ENRIQUE MARCARIAN/REUTERS)

– Fallhøyden blir større

Diego Maradona har strammet grepet om det argentinske landslaget. – Jeg håper det går bra, sier Maradonas norske venn Terje Liverød.

Maradona har ledet Argentina til fotball-VM, men har vært utsatt for voldsom kritikk etter at stornasjonen så vidt hanglet seg gjennom kvalifiseringen.

- Håper det går bra
Den tidligere storspilleren skal ha fått aksept fra Argentinas fotballforbund for at Carlos Bilardo (70) ikke lenger skal sitte på benken under kampene eller ha noe med laguttaket å gjøre. Bilardo skal kun være manager.

- Det betyr at man balanserer på en alt smalere line hvor fallhøyden blir større. Bilardo utgjorde en likevekt, men jeg håper det går bra, sier Liverød til NTB.

Maradona får i stedet med seg 38 år gamle Fernando Gamboa.

Ny assistent
Han trer inn som assistent. Gamboa fikk i sin tid 15 A-landskamper for Argentina og spilte for klubber som River Plate, Boca Juniors, Oviedo og Grasshoppers.

- Gamboa er en solid trener, mener Liverød som i mange år har fulgt søramerikansk fotball svært tett.

Han har vært involvert når spillere som Sebastian Eguren (Rosenborg, nå Villarreal), Alejandro Lago (Rosenborg), Matias Almeyda (Lyn, nå River Plate) og Ivan Obolo (AIK) er hentet til skandinaviske klubber. (©NTB)