Vålerenga (Foto: TV 2/)
Vålerenga (Foto: TV 2/)

Vålerenga tuktet Storhamar

Vålerenga nærmer seg tabelltoppen etter sterk borteseier på Hamar.

Storhamar - Vålerenga 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)

Se høydepunktene i videovinduet over!

- Det var en deilig seier. Det er alltid tøffe kamper mot Storhamar, sier VIF-trener Knut Jørgen Stubdal til TV 2 Sporten.

- Hvorfor vinner dere?

- Vi er et bedre lag, og har fire jevne rekker. Det blir avgjørende i dag.

Storhamar tøft ut
Storhamar åpnet best foran nærmere 5000 tilskuere og hadde de største sjansene i starten av kampen, men bortelaget tok ledelsen ved Brede Frettem Csiszar 11,21 ut i første periode.

Lars Erik Spets med en kjempepasning før Csiszar banket pucken inn via stolpen.

Se scoringen her:

355937

- Vi spiller ikke bra, og det er ikke akkurat fortjent at vi leder, sier Brede Frettem Csiszar til TV 2 Sporten etter første periode.

To kjappe av VIF
Vålerenga tok over initiativet i andre periode, mens Storhamar slet med å spille seg til store sjanser. Hjemmelaget klarte blant ikke løsne et eneste skudd i en overtallperiode.

Det gjorde på den andre side Anders Fredriksen, og det løse forsøket fra blålinjen snek seg inn nede til høyre for Ruben Smiths med fem minutter igjen å spille av midtperioden.

Vålerenga fortsatte å kjøre, og to minutter senere økte Raimond Hesler til 3-0 for Shampos mannskap. Heslers første scoring i GET-ligaen denne sesongen.

Simen Hoel Johannessen tente poenghåpet for hjemmelaget ved å smekke inn en redusering i krysset halvveis ut i sisteperioden, men Vålerenga slo tilbake og økte til 4-1 i siste spilleminutt. Lars Erik Spets sendte pucken i det åpne buret.

- Ikke ålreit
- Det er tøft å vinne borte mot Storhamar. Vi gjør en sterk bortekamp, og er veldig fornøyde. Det er viktig å vinne mot lagene under oss, sier Spets.

Vålerenga er nå poenget bak serieleder Stavanger, men har to kamper til gode.

Situasjonen er ikke fullt så lystig for Storhamar, som gikk på sitt femte tap på seks kamper.

- Det er ikke ålreit, men vi bare ha tålmodighet og jobbe oss ut av det, sier trener Rune Gulliksen.

- Vi gjør en god første periode, men setter ikke sjansene våre. Og når Vålerenga scorer først blir vi litt nervøse. Vålerenga vinner fortjent.