KAN SMILE: Lars Åke Lagrell slipper å betale Rosenborg for Hamrén, mener svensk advokat. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
KAN SMILE: Lars Åke Lagrell slipper å betale Rosenborg for Hamrén, mener svensk advokat. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Advokat: - Rosenborg driver et spill for galleriet

Rosenborg nekter å slippe Erik Hamrén til Sverige. - De kan ikke hindre ham, sier svensk advokat.

Rosenborgs daglige leder Nils Skutle er forbannet på Lars-Åke Lagrell, fotballpresident i det svenske fotballforbundet.

LES OGSÅ: Nekter Sverige å snakke med Hamrén
LES OGSÅ: - Hamrén takker ja til Sverige

De mener han har oppført seg uproft i sin henvendelse til Hamrén, som RBK nekter å gi slipp på.

- Det finnes også et moralsk aspekt, for klubbene sparker jo sine trenere også!

Men den kjente svenske advokaten Carl Fhager, som tidligere har hjulpet flere fotballtrenere med kontraktforhandlinger og kontraktsbrudd, mener Rosenborg kun driver et spill for galleriet.

- Det er et spill for galleriet og handler om posisjonering foran en forhandling, sier advokat Carl Fhager ved MAQS til svensk TV 4.

- Slipper å betale
Han er spesialist på idrettsjuss, og mener Rosenborg ikke på noen som helst måte kan hindre Erik Hamrén å takke ja til jobben som landslagssjef for Sverige.

- Han har en avtale, men de kan ikke stoppe Erik Hamrén med norsk politi om han flyr fra Trondheim til Solna, sier den annerkjente advokaten, før han poengterer:

- Det finnes også et moralsk aspekt, for klubbene sparker jo sine trenere også.

Erik Hamrén har kontrakt med Rosenborg ut 2010-sesongen. Det svenske fotballforbundet må trolig ut med 10 millioner kroner om de vil kjøpe sukssestreneren løs fra kontrakten.

Nils Skutle
  (Foto: Thomas Rasmus Skaug/SCANPIX)
Nils Skutle (Foto: Thomas Rasmus Skaug/SCANPIX)

Hva kan du om Erik Hamrén? Test deg selv her

- Kan saksøke Hamrén
Fhager sier imidlertid til TV 4 at fotballforbundet ikke er pliktig til å betale RBK en eneste krone om Hamrén ønsker å bli landslagstrener.

- Det svenske fotballforbundet trenger ikke å betale noe. Derimot kan Rosenborg stevne Erik Hamrén og få rett på erstatning basert på skaden som han har påført klubben, og det kan aldri bli snakk om noen større summer, mener han.