borderlands 1024
borderlands 1024

Post-apokalyptisk spillopplevelse i ødemarka

«Borderlands» byr på fet tegneseriegrafikk, men mangler rød tråd.

Å utforske Pandora gir deg en solid spillopplevelse, men noen mangler gjør den likevel ikke perfekt.

borderlands-faktaboks
borderlands-faktaboks

Mangler rød tråd

Det du får av historie kan på mange måter sammenlignes med de fleste rollespill på nett. Etter en kort introduksjon, settes plottet mer til side og et hav av sideoppdrag åpnes, før ting hentes mer inn mot slutten.

Les mer: Uforglemmelig spillopplevelse med «Uncharted 2»

Utenom noen enkle monologer fra karakterer du møter, må du for det meste lese deg til hvor og hvorfor ting skjer. Resultatet ble at jeg etter kort tid sluttet å stille spørsmål til hvorfor jeg bedrev ting som folkemord og samling av spritflasker til en skrullete gammel mann. Historien har et godt utgangspunktet, men blir dessverre tilsidesatt av spillets mangel på en solid rød linje.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.)

borderlands-460
borderlands-460

Flott tegneseriegrafikk

Men selv med en litt tynn historie, er «Borderlands» et stilfullt spill. Som en krysning av «Fallout 3» og «Crackdown», imponerer spillet med sin tegneseriegrafikk i post-apokalyptiske setting. Delt inn i soner, har planeten varierte omgivelser som strekker seg fra søppeldynger til ørkenlagte sletter i ødemarka. Alt fra obskure monstre til gærninger med gassmasker gjør som regel alt de kan for å ta knekken på en stakkar som ikke kan forsvare seg. Med andre ord er planeten et rent helvete, men en fantastisk lekeplass for deg og noen venner.

Les mer: En annerledes og spennende «Halo»-opplevelse

Ikke et typisk rollespill

Nå kan det jo høres ut som et ganske så typisk rollespill, men «Borderlands» er faktisk like mye et skytespill. Med en fantastisk kontroll som tydelig har latt seg inspirere av «Call of Duty» ble det aldri kjedelig å ta karakteren til neste nivå. Det eneste som til tider kunne irritere var den svake kunstige intelligens. Evnen til å reagere og tenke taktisk virket totalt fraværende, og det var spesielt alene dette problemet kunne ødelegge opplevelsen.

Flere spillsaker på waschera.no

Godt, men ikke perfekt

Så hva er egentlig «Borderlands»? Rart som det kanskje kan høres er det et skyte-rollespill. Ønsket om å kunne kombinere to ulike sjangere til et fett spill har blitt en virkelighet for utviklerne bak. Takket være tonnevis av våpen, skatter og oppdrag byr spillet timevis av moro sammen med gode venner. Tegneseriegrafikken gir et helt spesielt utseende som står i stil med klimpring av et tøft banjospor. Dessverre er svakheter på både historie og kunstig intelligens med på trekke det ned til en god, men ikke perfekt spillopplevelse.

Les også: Tynt plott i nytt mafiaspill

Les også: Er dette tidenes superheltspill?

Følg Waschera på Twitter og Biip!