VIL HA KARANTENEUTVALG: Stian Berger Røsland (H) er positiv til å opprette et karanteutvalg som skal vurdere om en topp politiker kan begynne i ny stilling som har direkte forbindelse til deres tidligere ansvarsområde. (Foto: Gorm Kallestad/)
VIL HA KARANTENEUTVALG: Stian Berger Røsland (H) er positiv til å opprette et karanteutvalg som skal vurdere om en topp politiker kan begynne i ny stilling som har direkte forbindelse til deres tidligere ansvarsområde. (Foto: Gorm Kallestad/)

Svensk oddsdobbel

To av medaljekandidatene i Allsvenskan får tillit.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

TV 2 Sportens spillforslag 27. oktober, frist kl. 18.55:
10 IFK Göteborg - Halmstad (0-1) H 1,80
11 Kalmar FF - Malmö FF H 2,05

Totalodds: 3,69

Må gå for alle poengene
Allsvenskan. IFK kniver med AIK om gullet, og har ett poeng å hente inn på hovedstadsklubben når to kamper gjenstår. De to siste har det blitt sterke triumfer på fremmed gress, for laget som står med imponerende 11 triumfer og to uavgjorte på 13 hjemmekamper. Åtte ganger har det blitt seier her også med 0-1-handikapp inkludert. Jonsson (f) og Olsson (m) soner karantene, ellers få problemer.

Halmstad på 12. plass har på sin side minimalt å spille for. Laget blir ikke dårligere enn nummer 13, og mye skal skje om de skal havne høyere enn 11. plass. Det har blitt tap i tre av de fire seneste. U21-laget spiller cupfinale mot Malmö FF i morgen. Sparv (m) forventes klar etter sykdom.

Et toppmotivert og formsterkt hjemmelag tar normalt dette med klar margin. 1,80 havner på bongen.

Undervurdert vertskap
Allsvenskan. Kalmar har mistet noen av bærebjelkene i laget som vant ligaen for et år siden, og har ikke så overraskende måttet kjempe om en plass litt bak de beste i år. Tredjeplassen er fortsatt innen rekkevidde, men da trengs det hjelp fra andre og trolig full pott på de to resterende seriekampene. Mendes (a) er fortsatt ute.

Malmö har ett poeng på sine to siste, etter å ha vært et av de store formlagene tidligere i høst. Trenerne Roland Nilsson og Hans Gren har et dilemma ettersom gjestene også har cupfinalen for U21 i morgen å tenke på. Til klubbens hjemmesider sier Gren diplomatisk at man har full fokus på begge oppgjørene. Dahlin (k) og Kruys (m) måtte stå over med skade sist og spiller neppe her heller. Sudic (f) er tilbake fra karantene.

Kalmar er meget solide foran sine egne. Her synes vi de burde vært klarere favoritter og slår til på 2,05.

Vurdert av Magnus Wattne