tordenskiold_pub_stavern (Foto: TV 2)
tordenskiold_pub_stavern (Foto: TV 2)

Fatal pubvold utløst av kommentar

En nedsettende kommentar skal ha utløst volden som kostet en 27-åring livet i Stavern i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har den siktede 20-åringen hevdet i avhør. Avhør av vitner tyder på at voldsutøvelsen etter sammenstøtet var svært massiv, og vitner mener at mellom åtte og ti slag kan ha truffet 27-åringen før han falt om.

– Erkjenner voldsutøvelse

20-åringen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

27-åringen som døde var på kurs i Stavern i regi av Redningsselskapet. Inne på Tordenskiold pub skjedde det noe som gjorde at 27-åringen ble angrepet av en 20-åring. Skadene var så store at mannen døde av skadene på Ullevål universitetssykehus.

Advokat Tollef Skobba er forsvarer for den siktede 20-åringen, som ennå ikke har tatt stilling skyldspørsmålet i saken.

– Han har erkjent å ha slått vedkommende, men har ikke tatt stilling til straffskyld ennå, sier Skobba.

Reagerte med sjokk

Han var sammen med klienten sin søndag kveld da det ble kjent at 27-åringen døde av skadene etter voldsepisoden på Tordenskiold pub.

– Han sa da til meg at han hadde bedt om og håpet på at dette gikk bra. Da han fikk denne beskjeden var han helt knust. Han reagerte med sjokk, begynte å gråte og hadde store problemer, sier Tollef Skobba til TV 2 Nyhetene.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka halv to natt til søndag, men da patruljen kom til stedet var den angivelige gjerningsmannen løpt fra området. Søndag formiddag hadde flere personer blitt brakt inn for avhør hos politiet.

Mannen som ble slått ned var bevisstløs da politiet kom til stedet. Han ble sendt med ambulansehelikopter til Ullevål universitetssykehus i Oslo. Han døde søndag kveld av skadene etter voldsutøvelsen.