Pardans
Pardans

Pardans

Nå setter vi det vi har lært sammen til pardans! Først ut er dansene samba og jive.

Endelig har vi satt i gang med pardans. Etter å ha terpet trinn og kombinasjoner med Samba, Jive, Pasodoble og Cha, cha, cha, settes nå trinnene sammen.

Alle kan lære å danse

- Trinnkombinasjoner og fokus på teknikker på hvert trinn slik at vi får treningseffekt av det, er det vi startet med, fortalte Therese Cleve i God morgen Norge.

Nå har Nina og Bjarte parret trinnene og det gjenstår bare å få satt det hele sammen, og det er der utfordringen ligger, fortalte hun.

- Alle kan lære å danse, sier Therese. Noen har nok større utfordringer enn andre i form av koordinasjon eller å huske trinn, men alle kan lære å danse, absolutt.

God treningseffekt?

Dansen har gitt god trening, det er Nina og Bjarte helt enige om.

- Jeg har fått mer energi i hverdagen og blitt litt fastere i fisken, sa Bjarte.

- Jeg har gått gravid to ganger og har slitt med magefett, og jeg synes det utrolig fort har blitt mye bedre. Så ja, dette er veldig god trening, fortalte Nina.

- Skal gjerne følge rytmen også

- En ting er å lære disse trinnene og huske de, men man skal jo gjerne følge rytmen også. Kombinasjonene og å sette alt sammen er utfordringen, fortalte Bjarte.

Utfordringene

Teknikk er alfa omega i dans.

- Når man virkelig får løst den koden på teknikken, så er det lett, sier Therese. Jeg synes det har vært en enorm utvikling på bevegeligheten til Nina og Bjarte og forståelsen på flere av teknikkene. Utfordringen er nok å skifte karakter og teknikk fra den ene dansen til den andre.

Fikk hjelp av Asmund Grindaker

En utfordring Nina og Bjarte har fått er det berømte løftet, det er ingen enkel sak. I dag innrømmet de at de kanskje måtte droppe det eller gjøre det enklere for å få til. Men så kom hjelpen.

Etter sending steppet Asmund Grindaker inn for Therese, som ikke kan hoppe på grunn av babyen i magen, og viste Nina og Bjarte hvordan det skal gjøres. Margrethe var tilskuer og det la presset på de to.

- Å få prøve ut hoppet på en proffdanser var utrolig bra, sier Nina. Man får noen aha opplevelser av det. Dessuten la det jo litt press på oss når Margrethe satt og så på.

Ikke noe dans på lokalet

- Vi har vært gjennom mange grunntrinn som man kan bruke i vanlig dans. Man lærer å føre og man blir bevisst på kroppen. Og ikke minst, vi har vært gjennom blikket. Bruk blikket i dans! oppfordrer Therese Cleve.

Se innslaget fra sendingen her!

355769