Moldes Makhtar Thioune  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Moldes Makhtar Thioune (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Thioune best på børsen

Moldes playmaker El-Hadji Makhtar Thioune har vært best på børsen denne sesongen.

Ingen over - ingen ved siden.

Moldes midtbanestjerne El-Hadji Makhtar Thioune har vært Tippeligaens desidert beste spiller denne sesongen. Det viser i hvert fall TV 2 Sportens spillerbørs for sesongen 2009.

Det er opp til oss å sørge for at han blir her. Han har 3-4 år igjen av sin kontrakt, og hos oss har Thioune en svært fri rolle!

Sjekk hele spillerbørsen for sesongen 2009 her

Playmakeren, som kom til Molde på «billigsalg» fra Sarpsborg foran årets sesong, har fått et samlet snitt på 6,08 på sine 26 Tippeliga-kamper totalt.

Dermed er senegaleserens forsprang umulig å hente inn for nummer to på listen, Stabæk-keeper Jon Knudsen, foran den siste serierunden neste helg.

Selv om Knudsen skulle få 10 poeng i siste serierunde, og Thioune ett poeng - er Molde-stjernen best på børsen.

Se Thioune senke Fredrikstad i søndagens serierunde her (artikkelen fortsetter under):

355651

- Fortjent
Molde-trener Kjell Jonevret sier til TV 2 Sporten at El-Hadji Makhtar Thioune fortjener utmerkelsen.

- Ja, det synes jeg. Han har overrasket alle med sitt spill denne sesongen. Det finnes ikke mange slike spillere i Tippeligaen, sier Jonevret, og fortsetter:

- Han er en artist som gjør ting med ballen som mange andre ikke klarer. I tillegg er han er strålende tilrettelegger, sier svensken.

- Kan bli bedre
- Hvor lenge blir han værende i Molde?

- Det er opp til oss å sørge for at han blir her. Han har 3-4 år igjen av sin kontrakt, og hos oss har Thioune en svært fri rolle. Men bra fotballspillere, de klarer seg overalt, poengterer Jonevret.

- Ser du et forbedringspotensial hos Thioune?

- Javisst. Han kan bli bedre på en del saker, spesielt i sitt forsvarsspill. Men akkurat nå er det kult at det finnes en Molde-spiller på toppen av listen over de spillerne dere mener har vært best i år, sier en fornøyd Jonevret.

Makhtar Thioune  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Makhtar Thioune (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Kjemper om tredjeplassen
En Molde-spiller kniver også om tredjeplassen på TV 2 Sportens spillerbørs: Daniel Berg Hestad kjemper mot Stabæks Pontus Farnerud og RBK-duoen Vadim Demidov og Mikael Lustig. Alle har et poengsnitt på 5,48 foran den siste serierunden.

TV 2 Sportens spillerbørs er basert på poengene gitt av kommentatorene, reportere og eksperter på de ulike arenaene i løpet av sesongen.

Sjekk hele spillerbørsen for sesongen 2009 her