Jan Derek Sørensen (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Jan Derek Sørensen (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Jan-Derek Sørensen slakter seg selv

- På tide å legge opp etter dette, sa Glimt-veteranen etter at nedrykket var et faktum.

Stabæk - Bodø/Glimt: 2-0

Telenor Arena/Bergen (TV 2 Sporten): Stabæk slo Bodø/Glimt 2-0 i hjemme på Telenor Arena søndag kveld. Daigo Kobayashi og Daniel Nannskog scoret målene for Stabæk.

Dermed er det klart at Glimt slår følge med Lyn ned til Adeccoligaen. Stabæk på sin side kunne juble over å ha sikret bronsemedaljen.

Tippeligaen: | Tabell | Toppscorer | Terminliste |

- På tide å legge opp
Glimt-veteran Jan-Derek Sørensen (37) har allerede annonsert at han har bestemt seg for å legge fotballstøvlene på hyllen etter denne sesongen.

Etter at nedrykket var et faktum er han ikke i tvil om at det var en riktig avgjørelse.

- Nedrykket markerer vel at det virkelig er slutt for mitt vedkommende. Når du ikke er god nok til å bidra til at laget holder seg i Tippelgiaen. Da er det på tide å legge opp, sier en selvkritisk Jan Derek Sørensen.

Dermed ligger det an til at Sørensen får spille sin siste kamp for Glimt i kampen mot Odd Grenland hjemme på aspmyra neste søndag.

Etter årets sesong har Sørensen spilt nitten år på toppnivå etter tippeligadebuten for Lyn i 1992.

Savnet to spillere
Sørensen mener Glimt har savnet to av fjorårets profiler i årets sesong.

- Det har vel blitt kommentert utallige ganger at vi mistet Trond Olsen (til Rosenborg) og Birkir Bjarnason (Viking). Det var en svekkelse for oss. Ser man bort fra det så synes jeg ikke vi som lag har vært gode nok til å tette tomrommene etter de to.

- Levde Bodø/Glimt på prestasjonene fra i fjor litt for lenge i år?

- Kanskje du har rett i det. Det er jo alltid sånn at spillere forsvinner fra et lag. Hvis et lite lag som Bodø/Glimt gjør det bra som lag er det naturlig at noen spillere forsvinner ut. Fordi klubben har ikke økonomi og ressurser til å beholde de spillerne som har gjort det bra. Men vi må bare erkjenne at vi har ikke gjort en bra nok jobb vi som har vært igjen, sier en selvkritisk Sørensen.

Sørensen kom innpå i andre omgang i oppgjøret mot Stabæk og bidro til å sette fart på kampen.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet under:

355648