Espen Egil Hansen_680 (Foto: VG )
Espen Egil Hansen_680 (Foto: VG )

VG Nett-redaktør bøtelagt

Espen Egil Hansen må betale 70.000 kr for ikke å ha handlet kjapt nok.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

VG Nett valgte å gå ut med navn og bilde da tiltalen mot den norske kvinnen som er tiltalt for kokainsmugling i Bolivia var klar. Tre dager senere slo Oslo byfogdembete fast at nettavisen måtte fjerne identifiseringen.

En måned senere kom imidlertid samme instans fram til at identifiseringen var innenfor gjeldende rett.

– Vi vant saken. Nå er jeg ilagt en bot på 70.000 kroner. Jeg kommer ikke til å vedta den, så får politiet avgjøre om de vil sende saken over til tingretten, sier Espen Egil Hansen til NTB.

– En rekke merkverdigheter

– Logikken i dette er at jeg ikke har fjernet den fort nok, men det er høyst besynderlig. Vi vant saken da den kom opp en måned senere, og for det andre så fulgte jeg retten lojalt, sier Hansen.

– Det fremstår som en meget besynderlig avgjørelse og føyer seg inn i rekken av merkverdigheter. Jeg ble for eksempel oppringt klokken 1.15 den aktuelle natten, av den eneste politijuristen på vakt i Oslo. Da ble jeg bedt om å redegjøre for mine redaksjonelle vurderinger, sier redaktøren.

Klar for å kjempe

– Det er en type framferd fra politiets side som føles fremmed i en rettsstat, sier Hansen.

Dersom politiet ønsker å ta saken for retten, vil nettredaktøren kjempe i det lengste.

– Hvis de velger å gjøre det, så ser jeg på det som en prinsipielt viktig sak. Den vil sikkert da gå så langt som nødvendig, helt til Høyesterett, sier Espen Egil Hansen til NTB.