Marit Malm Frafjord (Foto: TV 2/)
Marit Malm Frafjord (Foto: TV 2/)
Marit Malm Frafjord  (Foto: Johansen, Erik/SCANPIX)
Marit Malm Frafjord (Foto: Johansen, Erik/SCANPIX)

Byåsen møtte overmakten

Byåsen klarte aldri å komme seg etter en elendig start mot danske Viborg.

Se Buducnost Podgorica - Larvik på TV 2 Sport og i vårt kampsenter kl. 18.00

Byåsen hevet spillet sitt betraktelig etter pause, men klarte aldri å komme helt opp i ryggen på Viborg. Til slutt vant det danske mesterlaget 26-21.

For stor respekt
Etter kampen fikk Byåsens svake åpning på kampen skylden for at det gikk som det gikk.

- Jeg tror nok vi hadde for stor respekt for dem. Vi møtte et supert lag og da er det klart at man har respekt, men i pausen klarte vi å legge det bak oss og tro mer på vårt eget spill, sa Byåsens Marit Malm Frafjord til TV 2 Sporten etter kampen.

Se intervjuer etter kampen i videovinduet øverst!

Elendig åpning
Byåsen-jentene fikk en marerittåpning på kampen og lå under 0-6 før det var gått ti minutter. Da tok Byåsen-trener Geir Oustorp time-out og tok en alvorsprat med jentene.

- Nå må dere melde dere på, var beskjeden fra Byåsen-treneren.

Byåsen hevet spillet sitt etter dette og knappet innpå danskenes forsprang, men mot slutten av omgangen dro Viborg fra igjen og sikret seg en seksmålsledelse 6-12 til pause.

Bortsett fra åpningen var Byåsens trener fornøyd med lagets prestasjon.

- Jeg er godt fornøyd med det vi gjør etter at vi havnet under 6-0, men da var det jo kjørt. Nå vet vi hvilket nivå vi må være på for å være med i dette selskapet, sa Byåsen-trener Geir Oustorp til TV 2 Sporten etter kampen.

Solid Lunde Haraldsen
Foruten Byåsens svake åpning fikk Katrine Lunde Haraldsen mye av æren for Viborgs solide defensive spill. Den norske landslagsmålvakten hadde flere viktige redninger i løpet av kampen.

- Det ble en hard match akkurat som vi forventet. Jeg er veldig glad for at vår defensiv er så solid og at Katrine har så mange redninger. Det er fortsatt en del å gå på i det offensive spillet, men det kommer etter hvet som vi får flere treninger sammen, sa Viborg-trener Jakob Vestergaard etter kampen.

Lunde Haraldsen var meget fornøyd med å ta med poengene hjem til Danmark på en middels dag.

- Vi gjorde det vi skulle, det var å få med oss poeng hjem. Ellers synes jeg kampen var litt så som så fra begge lag, men vi vant og det er det viktigste, sa Katrine Lunde Haraldsen til TV 2 Sporten.

PS: Ifølge VG skal Marit Malm Frafjord være klar for spill for nettopp Viborg neste sesong.

Se Viborgs 25-21-scoring etter et lekkert sperrekrekk i videovinduet under:

355385