Hanssen bytter rolle

18 år som politiker, flere av dem midt i medienes søkelys, er historie for Bjarne Håkon Hanssen. Nå skal han bruke erfaringene, som PR-rådgiver.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere helse- og omsorgsministeren følger i fotsporene til blant annet Carl I. Hagen, som har lagt politikken på hylla til fordel for kommunikasjonsbransjen.

Hanssen er nå med på å starte kommunikasjonsbyrået First House.

– Hvordan blir spranget fra politikken til PR-bransjen?

– Det er jeg ganske spent på selv. Politikken har vært mitt yrke i 18 år, så jeg er ganske spent nå, sier Bjarne Håkon Hanssen til NTB.

Hanssen ga seg som statsråd da den nye regjeringskabalen ble lagt etter høstens stortingsvalg. Han har de siste årene styrt helsedepartementet gjennom flere tunge reformer.

– Det som er min unike erfaring er at jeg i mange tunge saker har stått på den andre siden av kameraet. Mange i denne bransjen er folk som har vært journalister, som har stilt spørsmålene. Min erfaring er å ha kameralyset på meg, sier Hanssen.

I tillegg er Bjørn Richard Johansen fra SpareBank 1 med i det nye selskapet, i tillegg til Per Bjørkrum, daglig leder i Trolltind Kommunikasjon.

– Jeg vet at jeg nå får jobbe med en del folk jeg har jobbet med før, som jeg jobber godt med og som jeg har tillit til. Jeg har aldri vært i bransjen før, men tror at jeg kan en del ting som kan være nyttige for kundene våre, sier den tidligere statsråden.

Det nye PR-byrået skal jobbe med strategisk rådgivning innenfor finansiell kommunikasjon og politikk, næringsutvikling og samfunnskommunikasjon.

Målgruppen for selskapet er norske og utenlandske eiere, toppledere, det politiske miljøet, offentlig sektor og organisasjoner. Oppstart ventes å skje ved årsskiftet.

– Jeg var veldig i tvil, men det er godt å ha tatt en avgjørelse nå. Jeg hadde lyst til å være med på å etablere noe, starte noe nytt, sier namsosingen til NTB.

Men selv om han nå skal bruke tiden sin på råd til næringslivstopper og lignende, er det ikke sikkert vi har sett det siste til politikeren Bjarne Håkon Hanssen.

– Det kan godt være at jeg kommer tilbake en gang. Men det blir ikke med det første, sier den tidligere Arbeiderparti-politikeren. (©NTB)