Tom Nordlie (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Tom Nordlie (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Nordlie: - Lojalitet er det viktigste

Men Fredrikstad-treneren mener han like gjerne kunne pratet med seg selv om alle var enige med ham.

Se utdrag av Tom Nordlies intervju med TV 2 Sporten i videovinduet over.

Tom Nordlie har levd et nomadeliv som trener og vært innom en rekke Tippe- og Adeccoligaklubber de siste årene.

I løpet av denne tiden har han flere ganger opplevd å ha mer eller mindre konfliktfylte forhold til både spillere og ledelse, og mener noe av grunnen kan være måten han ser an sine kollegaer på.

SE REPORTASJE: Nordlie er lei av å bygge grunnmurer

- Kunnskap en ressurs
- De fleste direktører i Norge, selv i næringslivet, velger sin assisterende som er enig med seg selv, som er lik seg selv. Jeg er skrudd sammen sånn at jeg ser på andre menneskers kunnskaper som en ressurs – ikke en trussel. Når jeg har jobbet sammen med Kjetil Rekdal, Erik Soler og Jan Åge Fjørtoft, så er jo det et bevis på det, smiler Nordlie.

Han kjenner seg ikke helt igjen i beskrivelsene av ham selv som «ego».

Friksjon
- I forhold til det folk sier om at jeg er ego: Han jeg jobber sammen med, Arne Hansen, mener jeg er altfor snill, ler FFK-treneren.

Nordlie vil helst ha litt friksjon i forhold til sine medarbeidere.

- Jeg har oppdaget at lojalitet er det viktigste. Men å ha folk rundt deg som er enige med deg hele tiden, er det utviklende? Da kan jeg like gjerne prate med meg selv.

Se Nordlie snakke om sine inntrykk fra tiden i Viking, Lillestrøm og Vålerenga:

355291

- Verste jeg har opplevd
- Jeg var en kort periode i Viking, men jeg følte at det var en ekstremt ryddig klubb, med Ole Rugland, Erik Forgaard som direktør og Egil Østenstad som sportslig direktør. Det var orden i stua selv om laget slet, sier Nordlie.

Han ser store forskjeller mellom dagens Vålerenga-utgave og slik det var da han var i klubben.

- Det verste jeg har opplevd var vel... hvis du sammenlikner Vålerenga nå og da. Den gangen manglet vi formann og sportslig leder og det meste da jeg kom dit i 2000. Da var det krig mellom investorer og de demokratisk valgte, og det er heller ikke sunt. Da drar man i hver sin retning.