Håvard Bøkko (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Håvard Bøkko (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Bøkko suveren i skøyte-NM

Skøyteløperen knuste konkurrentene på 5000-meter i NM enkeltdistanser i Vikingskipet.

Håvard Bøkko vant 5000 meter under NM skøyter enkeltdistanser i Hamar.

Hol-gutten gikk inn til 6.24,24.

- Det var et løp som forventet. Jeg følte at jeg kontrollerte greit helt til mål, men jeg hadde hatt mer inne om det hadde vært verdenscup eller mesterskap. Da pleier jeg å kunne gire meg litt mer opp, sier Bøkko til NTB.

Jevnakers Sverre Haugli ble toer med 6.31,19, mens Øystein Grødum fra Arendal kom like bak med 6.32,21.

Comeback-løper Eskil Ervik gikk inn til fjerdeplass med fine 6.38.17.

- Eskil blir bedre og bedre for hver uke. Dette var et godt løp, og han trenger bare å trykke på litt mer mot slutten, sier landslagstrener Peter Mueller til NTB.

- Nå får jeg sjansen til å gå internasjonalt. Det er veldig viktig for meg. Løpet var jevnt og bra. Det er sånn jeg må gå, for jeg har ikke så mye fart ennå, sier Ervik selv etter 5000-meteren i Vikingskipet.

De fire og femtemann Tore Solli (6.40,18) ligger godt an til å få representere Norge på 5000 meter under verdenscupåpningen i Berlin 6.-8. november.

Talentet Fredrik van der Holst ble nummer seks fredag med 6.41,18 og kan være en outsider i kampen om fem norske VC-plasser på distansen. Trolig står den siste plassen mellom Solli og van der Holst.

Mari Hemmer fra Aktiv SK vant 3000-meteren for kvinner. Hun gikk inn til tiden 4.15,77. Det holdt til klar seier. Ida Njåtun fra Asker ble toer med 4.21,58 (personlig rekord), mens Hege Bøkko knep tredjeplassen med 4.21,90 (personlig rekord). (©NTB)