Henrik Bjørnstad  (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Henrik Bjørnstad (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Bjørnstad klar for PGA-touren

Henrik Bjørnstad (30) er klar for PGA-touren i golf.

- Han er matematisk klar, det er 100 prosent sikkert nå. Det er ikke mange nok spillere med her som kan tjene nok penger til å passere Henrik, sier golfforbundets sportssjef Frode Scheie til NTB.

Dermed rykker Bjørnstad opp fra Nationwide-touren og opp i det gjeve selskap på PGA-touren. Oslo-gutten spilte også på PGA-touren i 2006.

- Det er først til søndagen sesongen er over, men jeg forstår at jeg er klar for PGA-touren igjen, sier Bjørnstad.

- Jeg vil oppover pengelisten her mot slutten. Det vil gi bedre ranking. Jeg er veldig sliten etter en ekstremt lang sesong, og det er en lettelse å være tilbake (på PGA-touren), sier Bjørnstad som har spilt 27 turneringer denne sesongen.

Ifølge Scheie har Bjørnstad klart cuten i 23 av dem. For første gang er snittscoren under 70. 69,9 er tallene Oslo-gutten kan vise til.

- Henrik har utviklet seg veldig. Han har høyt maksnivå og spiller stødig. I forhold til sist han var med på PGA-touren er han mer moden, har fått mer erfaring, har giftet seg og fått barn. Legg til at han har en god caddie, amerikansk manager og har viet mye tid til golfen, sier Scheie.

Siden 2007 har han vært med på PGAs B-tour. Han ble profesjonell golfspiller i 1997.

Nordmannen spilte stabilt og kun en unødvendig bogey på hull ti, etter en green-miss som ga et leit bunkerslag, trakk ned helhetsinntrykket. Totalt gikk han runden én under par etter birdier på hull ni og elleve.

Bjørnstad merker allerede økt oppmerksomhet foran comebacket på den gjeveste golftouren der Tiger Woods og de andre superstjernene venter.

- Både TV 2 og Viasat er på plass her i Charleston. Det blir helt klart mer oppmerksomhet nå, men jeg tror ikke det på kort sikt betyr veldig mye for sponsorinntektene. Det er finanskrise og mange firmaer har lagt sitt sponsorløp for neste år, men beholder Henrik PGA-kortet så blir det garantert større muligheter i årene som kommer, sier Scheie. (©NTB)