HARDT TAKLET: John Anders Bjørkøy har slitt med store skader etter taklingen i oktober 2009. (Foto: TV 2 Sporten/)
HARDT TAKLET: John Anders Bjørkøy har slitt med store skader etter taklingen i oktober 2009. (Foto: TV 2 Sporten/)

Bjørkøy skuffet over manglende Barsom-straff

Og agenten hans mener Fotballforbundet lar seg styre av media.

Fire dager etter taklingen fra Abgar Barsom er John Anders Bjørkøy fortsatt preget.

- Fra det skjedde og frem til nå har jeg stort sett bare ligget i ro i mørke rom og prøvd å gjøre slik at skaden får minst mulig omfang, sier Bjørkøy, som nå er ferdig for sesongen, til TV 2 Sporten fredag.

- Kunne vært karriereødeleggende
I møtet med gamleklubben Fredrikstad fikk Odd-spilleren en kraftig smell av Abgar Barsom.

- Jeg så det jo ikke da det skjedde for det kom fra en vinkel jeg ikke har øyne, men jeg har sett det etterpå på TV og nett og det er en stygg sak. Ingen tvil om det, konstaterer 30-åringen og får støtte av agenten sin.

- Den taklingen kunne fått dramatiske konsekvenser for John Anders. Som ytterste konsekvens kunne det vært karriereødeleggende, mener Stig Lillejord.

- Skuffet over NFF
Mens Bjørkøy har fått kraftige ettervirkninger av episoden, har Barsom kommet fra det uten noen form for reaksjon fra Fotballforbundet.

- Jeg er litt skuffet over at forbundet ikke har tatt tak i situasjonen og i stedet har bagatellisert det med at de er mer opptatt av treneren min i etterkant. Det har de tatt tak i og bruker energi på, i stedet for å sørge for at slike situasjoner ikke skjer på fotballbanen, sier Bjørkøy.

Vil ha fokus på hodeskader
Han synes NFF bør stille seg et spørsmål når det gjelder hodeskadeproblematikken.

- Hva kan vi gjøre for spillernes sikkerhet? At det ikke er mer fokus på det og særlig skader mot hoderegionen, det er veldig skuffende, mener Bjørkøy.

- Når det ikke får noen konsekvenser så sier de at det er greit, men de straffer veldig mange andre situasjoner som skuespill eller andre typer taklinger. Det er skremmende at de ikke tar sånne typer taklinger og farlige situasjoner på alvor, mener Odd-spilleren.

Ikke ute etter Barsom
Han fikk to måneder sammen med Barsom før han forlot Fredrikstad i fjor og tror ikke at svensken hadde noe ondskapsfullt i sinne.

- Jeg tror ikke han prøvde å skade meg, jeg kjenner jo Barsom, men han må jo vite at når han kommer inn i en stiuasjon på den måten vil jeg få veldig, veldig vondt.

Se lengre intervju i vinduet øverst.

- Han skylder på uheldige omstendigheter. Jeg synes jeg var heldig som ikke kom verre ut av det enn jeg har gjort med hodeskade, øreproblemer, synsforstyrrelser, kvalme og vondt. Så vi ser litt forskjellig på det, sier Bjørkøy til TV 2 Sporten.

Se lengre intervju i vinduet øverst.

- Ingen angrende synder
Bortsett fra kjeft mens han lå på bakken og en samtale han ikke husker etter kampen, har han ikke hørt noe fra Barsom.

- Han sier jo unnskyld gjennom ulike kanaler, men samtidig sier han at han ikke har gjort noe galt, så det er ikke akkurat en angrende synder vi har med å gjøre, uttaler Bjørkøy.

- NFF styres av media
Agenten hans er også i harnisk over at Fotballforbundet har latt saken forbigå i stillhet.

- Jeg tror ikke det har skjedd noe mer med den saken fordi TV 2 Sporten og andre medier ikke hadde fokus på den tirsdag og onsdag og da dør det hen, mener Lillejord.

Han stiller spørsmål ved at forbundet valgte å gå inn i ettertid og straffe Sead Ramovic og Maktar Thioune for noe som ikke var en farlig situasjon for spillerne når taklingen på Bjørkøy går upåaktet hen.

Savner konsekvens
Lillejord tror at Fotballforbundet bruker mediaoppmerksomhet som målestokk for hvorvidt man skal bruke videodømming i etterkant av situasjoner.

- Vi har Ramovic/Thioune-saken hvor ingen av de blir utvist, men man går inn i ettertid og gir én kamps karantene. Vi har Dokken-saken som TV 2 kommenterer og man i ettertid går inn og ser på saken.

- Man må være konsekvente med bruken av video i ettertid i stygge saker. Det må ikke være slik at media skaper disse situasjonene i etterkant og så går fotballforbundet inn og ser på det, sier Lillejord.