Arild Kristensen (Foto: TV 2/)
Arild Kristensen (Foto: TV 2/)

Vil vrake hele NFF-styret etter Espelund-saken

Østfold Fotballkrets ber valgkomiteen om å kaste hele styret i Norges Fotballforbund.

- Når vi ber valgkomiteen om å sette sammen et styre av andre mennesker, så bør det være et tydelig signal på hva vi mener om de som sitter der, sier styreleder i Østfold Fotballkrets, Arild Kristensen.

- Så dere har ingen tillit til det sittende styret?

- Du kan man si det på den måten, svarer han.

Bakgrunnen for mistilliten er forbundsstyret sin behandling av tidligere generalsekretær Karen Espelund, som ble presset ut av NFF i sommer.

I et brev som ble sendt til valgkomiteens leder, Jan Halstensen, redegjør Østfold Fotballkrets i klare ordelag for sitt forslag, som av NFF-kilder blir betegnet som høyst uvanlig og dramatisk. Ikke siden 1987 har et helt styre i Fotballforbundet måtte gå.

- VI ønsker å sette fingeren på at vi ikke er fornøyde med prosessen eller ledelsen, sier Kristensen.

Tidligere i høst valgte den daværende styrelederen av Østfold Fotballkrets, Cato Haug, å trekke seg fra dette vervet på grunn av prosessen rundt Espelund, som han mener bryter med fotballens idealer og verdier.

- Om vi ikke hadde gjort dette, ville vi falt Cato Haug i ryggen. Ved å gjøre dette viser vi at han har vår fulle støtte, sier Kristensen.

Fotballtinget avholdes i Lillestrøm i mars, og alle medlemmene av forbundsstyret - med president Sondre Kåfjord i spissen - er på valg.