Ville Jalasto (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Ville Jalasto (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

AaFK-spiller smittet av svineinfluensa

Bekreftet smittetilfelle fører til skjerpete rutiner i Aalesund.

Ålesund/Bergen (TV 2 Sporten): Klubblege i AaFK, Geir Råheim, bekrefter overfor TV 2 Sporten at svineinfluensaen har rammet spillertroppen.

- Én av spillerne har fått påvist svineinfluensa. Han er sengeliggende og har vært syk i tre dager. Vi regner med at han er blitt smittet lokalt og kan derfor ikke utelukke at andre spillere har vært utsatt for samme smitte, sier Råheim.

Ikke mistanke om flere tilfeller
Etter det TV 2 Sporten erfarer er den smittete spilleren den finske forsvarsspilleren Ville Jalasto, som har 22 kamper for AaFK denne sesongen.

Spillerne ble informert på et møte fredag ettermiddag. De har nå fått beskjed om å holde seg hjemme om de får symptomer. De er også bedt om å utvise god håndhygiene, ikke hoste ut i friluft og unngå for mye nærkontakt.

- Vi har ikke mistanker om nye smittetilfeller, men fotballspillere er generelt mer utsatt for slik smitte, sier Råheim.

Aalesund er fremdeles ikke helt sikret ny tippeligakontrakt og trenger alle spillerne tilgjengelig i de siste to kampene. Laget skal også spille i årets cupfinale.

Rekdal lar seg ikke stresse
Aalesund-trener Kjetil Rekdal er forsiktig med å uttale seg om saken, men melder at han håper å ha alle de andre spillerne disponible til søndagens bortekamp mot Rosenborg.

- Vi skal ha en trening i morgen og så får vi se. Det er litt smårusk hos oss som det er hos alle andre, men foruten den ene spilleren som er smittet håper jeg at alle blir kampklare, sier Rekdal til TV 2 Sporten.

Han frykter ikke at svineinfluensaen skal få avgjørende betydning i serieavslutningen.

- Sykdom og skader er aldri gunstig, men vi får se hva omfanget er. Man skal heller ikke overdramatisere. Amund Skiri var febersyk forrige helg, men han er frisk igjen nå, melder Rekdal.

Er Ville Jalasto på ditt Tippeligamanager-lag? Bytt nå!