Daniel Lacey (Foto: TV 2)
Daniel Lacey (Foto: TV 2)

Vil erobre verden med en panelovn

Daniel Lacey er ikke som alle andre artister, han lager sin egne instrumenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Clas Ohlson i Tromsø finner Daniel Lacey en viktig bryter til en hjelm som han bruker når han opptrer som «Captain Credible».

For når trønderen spiller sin elektroniske musikk så gjør han det på hjemmelagde instrumenter.

– Når jeg spiller konsert så bruker jeg denne bryteren å skru på en effekt. Akkurat denne er i en hjelm som jeg har på hodet. Den er visuelt viktig for avslutningen på en sang, sier Daniel Lacey til TV 2 Nyhetene.

Kjekt å ha

Han tryller fram elektronisk musikk fra en hjelm, en panelovn og ei gammel sigareske.

– Veldig greit å ha en panelovn, da får man så mye varmere lyd, sier Lacey til TV 2 Nyhetene.

I helga spiller han på Insomnia festivalen i Tromsø. Festivalen er et samlingspunkt for dem som liker elektronisk musikk. Med sine hjemmesnekrede instrumenter har «Captain Credible» skapt sin egen unike lyd.

– Smart å lage egne verktøy

– Den grunnleggende pilaren i alt man lager, all type kunst er jo verktøyene man lager den med. Så for å ha et unikt utgangspunkt for å lage en unik kunst, så er det veldig smart å lage sine egne verktøy, sier han.

I slutten av november kommer plata, og med hjemmesnekrede instrumenter ønsker «Captain Credible» nå å erobre verden med sin elektroniske musikk.

– Jeg har aldri møtt noen som ikke mener dette er musikk, men om de mener det så får de nå bare mene det, avslutter «Captain Credible».