Tone Damli (Foto: Scanpix)
Tone Damli (Foto: Scanpix)

Tone dropper Grand Prix

- Jeg står ikke på scenen neste år.

Tone Damli Aaberge kom på andreplass i den norske Grand Prix-finalen i år. Alexander Rybak feide all motstand til side, men sogndalsjenta fikk også mye oppmerksomhet og singelen «Butterflies» solgte godt.

- Jeg har gjort min del

Norge arrangerer i mai neste år den internasjonale finalen i Telenor Arena på Fornebu. Men Grand Prix-sirkuset må klare seg uten Tone. Hun har nemlig bestemt seg for å ikke stille.

- Jeg føler jeg har gjort min del når det kommer til Grand Prix for en stund. Men jeg skal ikke si at jeg aldri kommer til å være med på det igjen, sier Tone til «God kveld Norge».

Anbefaler utnyttelse

Tone tok tidligere i høst en mediepause etter mye jobbing med ny plate og en rekke konserter. Hun viste seg på Amanda-utdelingen med kjæresten Aksel Hennie - og ble så borte i to måneder. Men forrige uke var hun igjen tilbake og kysset og klemte på Aksel foran et fulltallig pressekorps.

Artisten er ordknapp om egne framtidsplaner, men etter det «God kveld Norge» erfarer jobbes det intenst med utenlandslansering. Selv om Tone nå sier nei til å stille i Grand Prix neste år skryter hun av konseptet.

- Jeg synes Grand Prix er et fantastisk fint konsept og jeg anbefaler andre å utnytte det. For det første er det veldig kjekt å være med og for det andre når du er bredt publikum og får vist fram musikken.

Vil skrive låter

Men selv om Tone utelukker å delta som artist kunne hun tenke seg å skrive låter til andre

- Jeg står ikke på scenen i Grand Prix i 2010, i alle fall ikke som artist.

- Har du lyst til å skrive låter da?

- Ja, absolutt. Det kunne jeg tenke meg.

Se «God kveld Norge» på TV 2 lørdager klokken 22.10

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)